CSW 2 stuurt koploper Aalsmeer 3 met 6-2 nederlaag naar huis

Geplaatst op: 8 maart 2010

In een periode waar punten hard nodig zijn om het kampioenschap in het zicht te houden, heeft CSW 2 ook zijn derde wedstrijd in 2010 gewonnen. Nadat IJFC-uit met 3-0 werd gewonnen en vorige week CJVV thuis werd verslagen, stuurde de Wilnissers dit keer koploper Aalsmeer met een pijnlijke 6-2 nederlaag naar huis. Maurice Bartels, die na lang blessureleed zijn eerste (!) wedstrijd van het seizoen speelde, scoorde maarliefst vijf keer. De andere goal kwam van Raymond Wens.

Toch leek van tevoren niet alles even scherp, zo bleek bijvoorbeeld uit het positiespel dat tijdens de warming up werd gespeeld. De jongens leden veel balverlies en gingen onderling slappe duels aan. Trainer Van Zundert en leider Pauw waarschuwden de ploeg hiervoor en deelden hun mee dat ze toch echt scherp aan de wedstrijd moesten beginnen. In het begin van de wedstrijd bleek dat het team de waarschuwing serieus nam, want CSW was feller dan Aalsmeer, won de duels en speelde een goed positiespel. Het wachten was dus op de eerste goal en die kwam uiteindelijk rond de 18e minuut.

Verrassend genoeg kwam deze niet uit een aantal mooie combinaties, maar van een afstandsschot van Maurice Bartels. Vanaf een meter of 35 zag hij de keeper wat ver voor zijn doel staan en legde de bal keurig achter hem in het net. Na de 1-0 zette CSW door en stond het al na ongeveer 25 minuten 3-0. Ook deze goals waren zeer fraai; Na een aantal mooie combinaties bekroonde Raymond Wens een aanval met een goal en scoorde Maurice Bartels zijn tweede van de middag met een volley.

Na de 3-0 werd Aalsmeer eindelijk wakker en begon iets beter te spelen. Noemenswaardige kansen kregen zij niet, maar toch werd het voor rust nog 3-1. Een vrije trap rond het 16 metergebied werd keurig in de kruising gelegd. Na de rust leek het er heel even op alsof het nog spannend zou worden, maar Aalsmeer bleek toch echt een offday te hebben. CSW nam het heft weer in handen en aan de hand van Maurice Bartels zorgden de Wilnissers voor een eindstand waar men voor de wedstrijd meteen voor zou tekenen: 6-2.

Door deze winst is CSW nu koploper van de tweede klasse C. Hoewel Aalsmeer nog twee wedstrijden in moet halen staan de Wilnissers nu met 32 punten bovenaan. Aalsmeer volgt met één punt minder. Volgende week staat er wederom een topper op het programma. Dan moet CSW 2 het uit opnemen tegen Eemdijk 2.

In een periode waar punten hard nodig zijn om het kampioenschap in het zicht te houden, heeft CSW 2 ook zijn derde wedstrijd in 2010 gewonnen. Nadat IJFC-uit met 3-0 werd gewonnen en vorige week CJVV thuis werd verslagen, stuurde de Wilnissers dit keer koploper Aalsmeer met een pijnlijke 6-2 … Lees meer »