Uitstel van executie voor De Vinken 1

Geplaatst op: 8 maart 2010

Het was De Vinken niet gegund om afgelopen zaterdag twee wedstrijdpunten in huis te houden. In een zeker niet onverdienstelijk optreden hadden de Vinkeveners in de eerste helft het initiatief. Helaas was het bezoekende Fiks in de tweede spelperiode wat trefzekerder, waardoor de Fortisformatie uiteindelijk met 12-17 opnieuw met lege handen achterbleef.

Snelle score
Trainer-coach Siemko Sok moet het nog altijd stellen zonder Peter Koeleman. Voor hem speelde nu al weer voor de vierde keer op rij Rogier Schoenmaker. Samen met Helene Kroon, Charita Hazeleger en Peter Kooijman vormde Schoenmaker de Vinkendefensie. In de Vinkeveense aanval startten Joyce Kroon, Mariska Meulstee, Kelvin Hoogenboom en Ruud Oussoren.
Het eerste Vinkenschot was direct raak. Maar ook Fiks was na de openingstreffer van Mariska Meulstee meteen succesvol, zodat binnen een minuut de vakken al weer gewisseld waren. Nadat de bezoekers uit Oegstgeest vrij makkelijk op 1-3 kwamen had Mariska Meulstee opnieuw met slechts één poging van afstand scorend succes. Een nieuwe tegentreffer van Fiks werd door Rogier Schoenmaker keurig geriposteerd en de bliksemsnelle Kooijman verschalkte kort hierna zijn directe opponent: 4-4.
Daarna was Rudy Oussoren twee maal trefzeker en zo gaandeweg de eerste helft leek het erop dat De Vinken een aardige vuist kon maken. Toch was Fiks nog lang niet aangeslagen. Drie treffers kort achter elkaar kantelden de wedstrijd opnieuw. Mariska Meulstee nivelleerde de stand en Charita Hazeleger wist op aangeven van Peter Kooijman de voorsprong weer terug te pakken. Een afstandstreffer voor Oegstgeest leverde de 8-8 ruststand op.

Onmacht
Direct na rust liet de thuisploeg zich de kaas van het brood eten. Binnen twee minuten was het 8-10 en vervolgens mocht Fiks vanaf de stip 8-11 aantekenen. Deze klap kwam de thuisploeg niet meer te boven. Een hardwerkend Vinken bleef achter de feiten aanlopen. Ondanks een enorme inzet en een voortdurend aandringen kwam De Vinken niet meer dichterbij. Twee strafworpen van aanvoerster Charita Hazeleger en een benutte vrije bal van Mariska Meulstee brachten halverwege de tweede helft nog enige hoop (11-13), maar hierna kon Fiks opnieuw verder weglopen. Weliswaar leverde de inzet van oud-topscorer Arjan Kroon de thuisploeg nog een treffer op. Met 12-17 zouden de wedstrijdpunten uiteindelijk toch mee gaan naar Oegstgeest.

De Vinken kan rechtstreekse degradatie uit de tweede klasse alleen nog ontlopen door volgende week in de laatste uitwedstrijd te winnen van Oranje Nassau. Deze winst moet dan gepaard gaan met verlies van concurrent Fiducia en dan nog levert de daarmee verkregen zesde plek nog slechts een beslissingswedstrijd op om behoud alsnog veilig te stellen. Het doek is evenwel nog altijd niet gevallen.

Het was De Vinken niet gegund om afgelopen zaterdag twee wedstrijdpunten in huis te houden. In een zeker niet onverdienstelijk optreden hadden de Vinkeveners in de eerste helft het initiatief. Helaas was het bezoekende Fiks in de tweede spelperiode wat trefzekerder, waardoor de Fortisformatie uiteindelijk met 12-17 opnieuw met lege … Lees meer »