Atlantis A1 ontvangt medekoploper in de strijd om het kampioensschap

Geplaatst op: 8 maart 2010

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis A1, gesponsord door Van Dam Bedrijfsdiensten, de voorlaatste zaalcompetitiewedstrijd in Kamerik tegen SDO A2. In de thuiswedstrijd werd er een puntje verspeeld en Atlantis moest vandaag winnen om de koppositie te blijven behouden. In een wervelend duel wist Atlantis via een 4-5 ruststand uiteindelijk te winnen met 12-13 en aangezien medekoploper OVVO A2 tegenstander De Vinken A1 met een 19-6 nederlaag naar huis stuurde, blijven zowel Atlantis als OVVO de ranglijst aanvoeren.
Beide teams hebben na dertien speelrondes 23 punten.

Atlantis startte sterk tegen SDO; de eerste doelpoging was direct raak. Iris Facee Schaeffer schoot de 0-1op het bord. SDO antwoordde echter direct; 1-1. Jeroen Korver en Cynthia Sassen brachten het verschil weer op twee. Atlantis ging de rust in met een 4-5 voorsprong met doelpunten van Cynthia Sassen en Goof van Straaten. De coaches Marijke Pauw en Arie Zaal gaven het team de opdracht mee om de bal langer in de aanval te houden om zodoende meer tijd te krijgen voor een goede aanvalsopzet.
Koud in het veld maakte SDO gelijk. Jeroen Korver bracht Atlantis weer op voorsprong, maar een discutabele strafworp voor SDO zette de 6-6 op het bord. Lars van Walraven en Wendy Kentrop zetten Atlantis op 6-8. SDO kreeg echter opnieuw een strafworp en even later plofte zelfs de gelijkmaker door de mand.
Maar Atlantis toonde veerkracht en liet zich niet van de wijs brengen en via Wendy Kentrop en Goof van Straaten werd het 8-10. Mede door het uitstekende afvangwerk van Joyce Gortenmulder mocht Jeroen Korver de elfde goal noteren en Lars van Walraven gaf de stand een nog draaglijker aanzien; 9-12.
Atlantis paste een wissel toe: Sharon Moen mocht de moegestreden Iris Facee Schaeffer vervangen. Met nog minder dan vijf minuten te gaan, leek de buit binnen. Leek, want SDO
perste er een wanhoopsoffensief uit dat resulteerde in drie doelpunten op rij.
Atlantis leek aangeslagen, maar Lars van Walraven bracht in de laatste minuut met een afstandschot Atlantis in extase en zette de ploeg definitief op voorsprong. Een prachtig resultaat voor deze jonge ploeg met zeker ook dank aan trouwe reserve Robin van 't Schip.

In de allerlaatste zaalcompetitiewedstrijd zullen Atlantis en OVVO in een onderling duel gaan uitmaken wie zich de sterkste mag noemen en volgend seizoen mag uitkomen in de eerste klasse. In een eerder onderling treffen wist Atlantis met 17-18 te winnen, maar het doelsaldo van de ploeg uit Maarssen is vele malen beter. Kan Atlantis ook nu voor een verrassing zorgen? De wedstrijd begint zaterdag 13 maart om 11.25 uur in sporthal de Phoenix in Mijdrecht.

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis A1, gesponsord door Van Dam Bedrijfsdiensten, de voorlaatste zaalcompetitiewedstrijd in Kamerik tegen SDO A2. In de thuiswedstrijd werd er een puntje verspeeld en Atlantis moest vandaag winnen om de koppositie te blijven behouden. In een wervelend duel wist Atlantis via een 4-5 ruststand uiteindelijk te winnen … Lees meer »