Hertha doet goede zaken voor de topper tegen SDZ

Geplaatst op: 1 maart 2010

Voor Hertha was het zaak om de wedstrijd tegen Overamstel snel te beslissen. Op een dramatisch slecht veld was goed voetbal onmogelijk, een groot nadeel voor de Vinkeveeners. Hertha begon niet goed aan de wedstrijd, het team was niet scherp en was slordig in balbezit, maar kreeg wel een aantal goede mogelijkheden. Overamstel was gevaarlijk in de counter en waarschuwde Hertha door een schot op de paal. Na 30 minuten spelen kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Uit een moeilijke hoek schoot de spits van Overamstel via de paal raak en liet keeper Wouter Moen kansloos. Voor Hertha was de achterstand het teken om geconcentreerder te gaan spelen. Onder leiding van de goed spelende Peter Post ging Hertha op zoek naar de gelijkmaker. Hertha kreeg na 40 minuten spelen loon na werken. Erik Post stelde, na een goede actie op de achterlijn, Wessel Mayer een niet te missen kans, 1-1. Met een gelijke stand gingen de ploegen rusten.

Hertha ging na rust direct op zoek naar de voorsprong. Een tactische omzetting in de rust moest voor meer druk op de Overamstel verdediging zorgen. Deze omzetting had direct resultaat. Na een goede combinatie op het middenveld kon Rick Koot uithalen, de keeper van Overamstel kon de bal onvoldoende verwerken en Erik Post zorgde voor de 1-2. Binnen een minuut na de voorsprong kon Jorg Landwaart voor de 1-3 zorgen, na voorbereidend werk van Rick Aarsman. Hertha dacht de wedstrijd rustig te kunnen uitspelen maar dit ging ten koste van de concentratie. Uit het niets schoot de spits van Overamstel zijn tweede van de middag binnen, 2-3. Tien minuten na de aansluitingstreffer van Overamstel besliste Koot, na prachtig voorbereidend werk van Tim Bendermacher de wedstrijd. Het verzet van Overamstel was hiermee definitief gebroken. Hertha kreeg de ruimte en de mogelijkheden om een goede uitslag neer te zetten. De mee opgekomen Pieter Liesveld (foto) kon zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen glijden na voorbereidend werk van Landwaart, 2-5. Landwaart en Koot zorgden uiteindelijk voor de 2-7 eindstand.

Door de overwinning kan Hertha zich opmaken voor de topper tegen SDZ, dat aanstaande zaterdag op bezoek komt in Vinkeveen. SDZ verloor twee punten op bezoek bij Zeeburgia en kan aanstaande zaterdag door Hertha op grote achterstand worden gezet. De Amsterdammers staan derde met 25 punten uit 12 wedstrijden, Hertha staat tweede met 25 punten, maar had hier twee wedstrijden minder voor nodig. Koploper Vliegdorp speelde niet en gaat aan kop met 31 punten uit 11 wedstrijden. Voor Hertha worden de komende weken erg belangrijk. Aanstaande zaterdag kan Hertha een belangrijke slag slaan in de strijd om de tweede plek, dat rechtstreekse promotie betekend. Na de wedstrijd tegen SDZ, komt OSM'75 op bezoek en speelt Hertha zaterdag 20 maart uit tegen koploper Vliegdorp.

De wedstrijd van Hertha 2 tegen Kockengen werd afgelast wegens de slechte staat van het veld in Kockengen. Het tweede speelt zaterdag thuis tegen OSM'75, er zal om 12.00 uur worden afgetrapt.

Hertha 1 speelt aanstaande zaterdag de belangrijke wedstrijd om de tweede plaats tegen het Amsterdamse SDZ. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark de Molmhoek. Hertha nodigt iedereen uit om het team van trainer Sjaak ten Den te komen steunen.

Op een zeer slecht bespeelbaar veld heeft Hertha de uitwedstrijd tegen Overamstel met 2-7 gewonnen. Na een matige eerste helft en een 1-1 ruststand werd er de tweede helft orde op zaken gesteld. Hertha is door de overwinning klaar voor de topper van aanstaande zaterdag tegen SDZ. Voor Hertha was … Lees meer »