CSW op karakter langs Overbos

Geplaatst op: 1 maart 2010

CSW heeft zich met tien man langs Overbos geknokt. De Wilnisse ploeg speelde een klein uur met tien man maar wist zich vrij gemakkelijk staande te houden.

CSW wist voorafgaand aan de wedstrijd wat ze te doen stond, er moest gewonnen worden. De eerste wedstrijd na de winterstop tegen HBOK werd slordig verloren en maar liefst drie achtervolgers azen op de koppositie.

CSW begon geduldig aan de wedstrijd. Met verzorgd veldspel werd gezocht naar de openingstreffer. Na een kwartier kon de 1-0 worden genoteerd. Linksback Frank Zaal gaf een diepe bal op Mauricio Cabeza die met een perfecte lob de lange keeper wist te passeren. Vijf minuten later wist Overbos de gelijkmaker te scoren uit een corner. Keeper Wens wist de bal niet optimaal te controleren waarna de bal in het Wilnisse doel belandde. CSW bleef sterk spelen en wist een aantal goede kansen te creëren. Edwin Milton wist goed door te breken aan de rechterkant maar zijn schot schoot voor het doel langs. Jay Klaas Wijngaarden kreeg ook een opgelegde kans om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten maar de Hoofddorpse keeper wist zijn schot te keren.
Met nog een kwartier te spelen in de eerste helft moest CSW verder met tien man. De scheidsrechter gaf, op advies van de grensrechter van Overbos, een rode kaart aan Mauricio Cabeza.
Ondanks een man minder bleef CSW kansen creëren. Stefan Baars en Alexander Bos kregen mogelijkheden om de Wilnisse ploeg voor rust op voorsprong te zetten maar de kleedkamer werd opgezocht met een 1-1 ruststand.

In de tweede helft liet CSW zich inzakken zodat er een zeer compact speelveld ontstond. Overbos probeerde een gaatje te vinden maar CSW wist zich goed taande te houden met tien man. In de eerste twintig minuten waren er weinig kansen te noteren voor beide ploegen en werd de strijd voornamelijk gestreden op het middenveld. Trainer Van den IJssel besloot in te grijpen en Michel Zeldenrijk en Kevin Bakker in te brengen. De wissel pakte direct goed uit. Een afgeslagen vrije trap kwam voor de voeten van Zeldenrijk. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal hard achter de keeper van Overbos. Door extra aanvallers in te brengen probeerde Overbos het de Wilnissers het laatste kwartier nog lastig te maken. CSW toonde echter karakter en knokte zich naar het einde van de wedstrijd.

Opnieuw een overwinning voor de Wilnisse ploeg. Castricum en HBOK lieten punten liggen en Marken speelde niet waardoor CSW bovenaan staat in de tweede klasse B. Volgende week een belangrijke wedstrijd thuis tegen Castricum.

CSW heeft zich met tien man langs Overbos geknokt. De Wilnisse ploeg speelde een klein uur met tien man maar wist zich vrij gemakkelijk staande te houden. CSW wist voorafgaand aan de wedstrijd wat ze te doen stond, er moest gewonnen worden. De eerste wedstrijd na de winterstop tegen HBOK … Lees meer »