De Vinken B2 onbedreigd kampioen

Geplaatst op: 1 maart 2010

Eigenlijk was de competitie voor De Vinken B2 al voorbij. Na het gelijkspel van twee weken geleden tegen 'angstgegener' Fiducia (5-5) was de ploeg, bestaande uit de Denise Bultena, Daniëlle Gijsen, Marieke Oostrom, Quincy Steen, Sanne v.d. Voort, Derk Burggraaff, Clemens Verlaan, Tijn van Vliet en Jesper Rijnders, al gedeeld kampioen geworden.

Met nog twee wedstrijden te gaan was één punt voldoende om alleen - en dus echt - kampioen te zijn. Iets wat de ploeg op het veld ook al was geworden. Zonder Tijn van Vliet en Quincy Steen, maar met invaller Martijn Burggraaff begon de ploeg van de coaches Coen Verlaan en Charita Hazeleger prima aan de wedstrijd. De ingestudeerde startbal ging ternauwernood mis, maar voordat tegenstander MIK B1 goed en wel door had wat er allemaal gebeurde stond De Vinken B2 toch op een 1-0 voorsprong. Daniëlle Gijsen scoorde van een meter of vijf. Nadat ze een minuut later de bal wederom op dezelfde plek in handen kreeg bedacht ze zich geen moment en scoorde zodoende ook de 2-0. Een walk-over hing al snel in de lucht, maar helaas mistte Clemens Verlaan vlak daarna een mooie dieptebal. Een tegendoelpunt enkele minuten later bracht de B2 niet uit haar spel. De Vinken was de betere ploeg en er werd veel geschoten. Helaas niet al te zuiver. Desondanks scoorde Clemens Verlaan halverwege de eerste helft van verre afstand 3-1. Maar MIK was ondertussen wel wakker geschud en beet steeds meer van zich af. Een redelijk gelijkopgaande strijd ontspon zich. De Vinken B2 speelde wat makkelijker, maar vergat veelal te scoren. Voor de rust scoorden beide ploegen nog twee keer en met 5-3 gingen de ploegen rusten. Via twee doorloopballen van Derk Burggraaf liepen de Vinkeveners na rust al snel uit naar 7-3. MIK gaf de strijd al min of meer op en aan Vinkenzijde was de noodzaak om er nog een tandje bij te zetten niet meer aanwezig. Het gevolg was een rommelige tweede helft, met weinig beweging, veel plaatsfouten en veel gemiste schoten. Veelzeggend was het dat een gemiste dieptebal het hoogtepunt van deze tweede helft was. De verzilverde strafworp in de laatste minuut kon daar ook geen verandering in brengen. Die bracht alleen nog verandering in de stand: 8-3.

Na het laatste fluitsignaal kreeg de ploeg desondanks een verdiend applaus vanaf de tribune, want de ploeg werd niet voor niets voor de tweede keer dit seizoen overtuigend kampioen. Kortom, een prima prestatie van De Vinken B2.

Eigenlijk was de competitie voor De Vinken B2 al voorbij. Na het gelijkspel van twee weken geleden tegen 'angstgegener' Fiducia (5-5) was de ploeg, bestaande uit de Denise Bultena, Daniëlle Gijsen, Marieke Oostrom, Quincy Steen, Sanne v.d. Voort, Derk Burggraaff, Clemens Verlaan, Tijn van Vliet en Jesper Rijnders, al gedeeld … Lees meer »