De Vinken C2 redt het niet

Geplaatst op: 1 maart 2010

Vooraf werd er stilletjes gerekend en gehoopt op een overwinning. Tegenstander EKVA C2 stond slechts een puntje boven de Vinkeveners en in de heenwedstrijd was De Vinken C2 nog duidelijk de betere ploeg geweest.

Het werd half november maar liefst 0-6 voor deze Super de Boer-ploeg. Kortom, het moest kunnen. De Vinken C2 startte met Romy Bras, Amber Nagtegaal, Wies van Beek (zij speelde zeer goed als heer) en Niek Nagtegaal in de verdediging. Britt Augustin, Mila Kroon, Jorn Klaassen en Patrick Mur zouden in eerste instantie voor de doelpunten moeten zorgen. Ondanks de woorden van coach Melanie Kroon startte de ploeg ietwat aarzelend en afwachtend. EKVA daarentegen leek niet op de ploeg uit de eerste ontmoeting. De bezoekers uit Almere speelden de bal goed rond en creeërden zodoende aardig wat kansjes. De Vinken C2 had het moeilijk. Niet alleen aanvallend (EKVA zat er bovenop), maar ook in de verdediging. Daar bezorgden een aantal snelle heertjes de Vinken-verdediging handenvol werk. Het was dan ook geen verrassing dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Via drie benutte doorloopballen stond het binnen tien minuten 0-3 voor de bezoekers.

Een streep door de rekening van de thuisploeg. Toen het halverwege ook nog 0-4 werd, hing een afstraffing in de lucht. Gelukkig scoorde Patrick Mur in de volgende minuut de 1-4. De Vinken C2 kreeg gelukkig steeds meer grip op het aanvalsspel van de tegenstander. In de aanval echter maakte de ploeg teveel plaatsfouten, speelde het teveel op de doorloopbal en vergat het dus van afstand te schieten. Maar het zat ook niet echt mee. Zo werden er in de laatste minuut voor rust maar liefst drie prachtige kansen gemist. Zodoende bleef het bij rust 1-4. Na rust kreeg de ploeg gelijk een domper. Van afstand scoorde EKVA 1-5. Romy Bras bracht weer hoop in de ploeg en op de tribune. Allereerst door een benutte doorloopbal en een paar minuten later door een strafworp. Met 3-5 op het scorebord was de strijd weer open. Althans zo leek het. Maar door een onoplettendheid in de verdediging kreeg EKVA bij het uitnemen van de bal een niet te missen kans: 3-6. De Vinken leek ietwat aangeslagen, maar herpakte zich goed. Via een schotje van Patrick Mur werd het met nog een kwartier te spelen 4-6. Met Melissa Hartsink en Melvin Jansen in de ploeg voor Romy Bras en Niek Nagtegaal streed het voor een beter resultaat. De weinige kansen die er kwamen, werden echter gemist. Ook EKVA had daar last van en zo leek de eindstand 4-6 te worden. Maar EKVA dacht daar toch wat anders over. Via wederom een doorloopbal werd het uiteindelijk 4-7.

Een terechte, maar misschien ook wat onnodige nederlaag voor de ploeg die op meer gerekend en gehoopt had.

Vooraf werd er stilletjes gerekend en gehoopt op een overwinning. Tegenstander EKVA C2 stond slechts een puntje boven de Vinkeveners en in de heenwedstrijd was De Vinken C2 nog duidelijk de betere ploeg geweest. Het werd half november maar liefst 0-6 voor deze Super de Boer-ploeg. Kortom, het moest kunnen. … Lees meer »