De Vinken C1 geeft Crescendo weinig kans

Geplaatst op: 22 februari 2010

De competitie is al bijna ten einde. De laatste thuiswedstrijd speelt De Vinken C1 tegen het Leidse Cresendo. Op de ranglijst staat De Vinken onderaan, in de middenmoot Crescendo.

In de eerste helft gebeurt er niet zoveel. Beide partijen spelen vlot rond, creëren af en toe kansen maar de doelpunten vallen minuten lang niet. Crescendo mist in de 3e minuut een strafworp maar scoort in de 11e minuut via een afstandschot. Gelukkig is het voor de rust weer gelijk. Daniël Winkel passeert zijn tegenstander middels een doorloopbal en laat de 1-1 op het bord noteren. De tweede helft is leuk en spannend. Vinken coach Dirk van der Vliet heeft drie nieuwe spelers en speelsters ingebracht. De eerste minuten zijn voor Crescendo. Hun 2e aanval leidt tot een 1-2 achterstand voor de Vinken. Martijn Burggraaff en Robin van der Vliet zijn heel dichtbij de gelijkmaker maar het lukt net niet.

Halverwege de 2e helft weet Melvin Pauw te scoren. Het is 2-2 en de wedstrijd wordt nog spannender. Met nog 12 minuten te gaan krijgen we het mooiste moment van de wedstrijd, een achterover gegeven doorloopbal die in de lucht met twee handen door Gideon Leeflang wordt gemikt op de korf. Hij gaat er net niet in. Met nog ruim 9 minuten te gaan komt De Vinken C1 op voorsprong, het is Daniël Winkel die met een afstandschot 3-2 scoort. Het team werkt hard voor elkaar en gaan de strijd met het fysiek sterke Crescendo aan. De laatste drie minuten gebeurt er veel.

Het publiek staat op de banken. Na een door Crescendo benut kansje achter de korf ( 3-3 ) wordt het door een doorloopbal van Melvin Pauw 4-3 en direkt daarna via een doorloopbal van Crescendo 4-4. In de allerlaatste minuut weet de Vinken geen mooie kans meer te creëren en blijft het in deze wedstrijd gelijk en gaan beide ploegen met 1 punt naar huis.

De competitie is al bijna ten einde. De laatste thuiswedstrijd speelt De Vinken C1 tegen het Leidse Cresendo. Op de ranglijst staat De Vinken onderaan, in de middenmoot Crescendo. In de eerste helft gebeurt er niet zoveel. Beide partijen spelen vlot rond, creëren af en toe kansen maar de doelpunten … Lees meer »