Moeizame winst voor De Vinken 2

Geplaatst op: 15 februari 2010

Voorafgaand aan de kraker van de dag De Vinken 1 - Luno 1 speelden de reserveteams van beide verenigingen tegen elkaar. Enkele weken terug was het Luno dat na een gelijkopgaande strijd aan het langste eind trok: 10-8. Aangezien beide ploegen al veilig waren en ook niet meer kampioen konden worden, ging het in deze wedstrijd slechts om de 'eer'.

Met Pascal Kroon, Stefan Gijsen, Lisette Pauw en Sylvia van Dulken in de aanval en Ronald Mul, Hans van Dasler, Martine Koedijk en Roosmarijn Mooi in de verdediging startte de Veensteker-ploeg moeizaam. Het tweede team van De Vinken was veelal snel de bal kwijt en moest toezien hoe Luno dat aanzienlijk beter deed. De bezoekende ploeg uit Linschoten zette lange aanvallen op, soms wel van een minuut lang. De 0-1 kon dan ook niet uitblijven. Pascal Kroon zorgde even later toch voor de gelijkmaker. Luno bleef de betere ploeg en De Vinken had het behoorlijk moeilijk. Afgezien van de lange aanvallen, verdedigde Luno ook nog eens 'strak' op de man. De Vinken aanval speelde te voorspelbaar en te statisch en moest het hebben van een paar verre afstandschoten. Desondanks pakte De Vinken wat score betreft het heft in handen. Na 20 minuten spelen speelde invaller Hans van Dasler twee keer in een éen tegen éen situatie zijn man uit en zo liep de ploeg uit naar 5-3. Een paar minuten voor rust vergrootte de vandaag zuiver schietende Pascal Kroon de voorsprong zelfs naar 6-3. Een comfortabele ruststand, maar gezien het spelbeeld niet echt één om gerust op te zijn.

In de tweede helft nagenoeg hetzelfde spelbeeld. Luno bleef lang aanvallen, maar vergat daarbij veelal te schieten en dus te scoren. Want lange aanvallen zijn wel aardig, maar als je niet schiet scoor je ook niet. De Vinken speelde daarentegen iets makkelijker dan in de eerste helft en liet de bal ook wat langer rondgaan. Na de 7-3 en 7-4 kreeg De Vinken in de 10e minuut de ideale kans om weer uit te lopen naar vier doelpunten. De strafworp werd echter gemist. Een gelijkopgaande strijd ontspon zich. Maar aangezien De Vinken nog steeds op voorsprong stond, begon de tijd steeds meer in Vinkeveens voordeel te werken. Een kwartier lang werd er door beide ploegen niet gescoord. Maar zoals dat in korfbalwedstrijden wel meer gebeurt, als er één doelpunt door de korf gaat, volgen er snel meer. Binnen twee minuten had Luno de stand op 7-6 gebracht. Weliswaar nog steeds in Vinkeveens voordeel, maar met nog tien minuten te gaan, kon de strijd nog alle kanten op. De Vinken 2 liet in deze slotfase zien dat de jonge ploeg niet voor niets bezig is aan een prima zaalseizoen en liet zich niet van de wijs brengen. Ondanks de druk van Luno bleef het redelijk rustig en speelde de wedstrijd eigenlijk zonder veel problemen uit. Via 8-6 en 9-7 werd het uiteindelijk een 9-8 overwinning voor De Vinken. Gezien het spelbeeld misschien niet geheel terecht, maar een mooi resultaat voor deze jonge ploeg die met nog twee wedstrijden te gaan zeker is van minimaal een vierde plaats.

Voorafgaand aan de kraker van de dag De Vinken 1 - Luno 1 speelden de reserveteams van beide verenigingen tegen elkaar. Enkele weken terug was het Luno dat na een gelijkopgaande strijd aan het langste eind trok: 10-8. Aangezien beide ploegen al veilig waren en ook niet meer kampioen konden … Lees meer »