Atlantis 2 pakt belangrijke punten

Geplaatst op: 15 februari 2010

Mijdrecht - Afgelopen zaterdag moest het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 de belangrijke thuiswedstrijd spelen tegen Tweemaal Zes. Omdat beide ploegen de punten goed konden gebruiken tegen degradatie, was het ook wel een vier punten wedstrijd. De eerdere uitwedstrijd eindigde in een 12-12 gelijkspel, waardoor van tevoren duidelijk was dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Dit bleek echter niet het geval te zijn, want het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 won overtuigend met 18-10.

Vooraf was duidelijk waarvoor gestreden moest worden en coach Petra Taal zette iedereen nog eens op scherp. En dat lukte, want in het begin van de wedstrijd werd er veel en makkelijk gespeeld. Al na zes minuten stond er een stand van 5-3 op het scorebord.
Eigenlijk was het wachten tot het moment dat Atlantis een echt gat kon slaan, want de aanvalsopzet was goed en verzorgd. Met geduldig combinatiespel werden er voldoende kansen gecreëerd en menig aanval werd dan ook beloond met een doelpunt. Vlak voor rust lukte het Atlantis ook om verder weg te lopen. Zo kon de tweede helft begonnen worden met een 10-6 voorsprong.
In de tweede helft verslapte Atlantis niet. Hoewel het scoren iets minder makkelijk ging, werd het niet meer spannend. Met overtuigend spel, waarbij de tegenstander Tweemaal Zes geen vuist meer kon maken, liep het door Rabobank gesponsorde Atlantis uit naar een duidelijke 17-7 voorsprong. Dat Tweemaal Zes nog eventjes terug mocht komen naar 17-10 kwam meer door Atlantis zelf. Het slotakkoord was weer voor de Mijdrechtse ploeg en de wedstrijd werd afgesloten met 18-10.
Over twee weken staat de derby met VZOD op het programma. Bij winst is degradatie geheel voorkomen, bij verlies komt alles neer op de laatste competitieronde. Het belooft dan ook een echte kraker te worden, waarvoor Atlantis nu al klaar is.

Mijdrecht - Afgelopen zaterdag moest het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 de belangrijke thuiswedstrijd spelen tegen Tweemaal Zes. Omdat beide ploegen de punten goed konden gebruiken tegen degradatie, was het ook wel een vier punten wedstrijd. De eerdere uitwedstrijd eindigde in een 12-12 gelijkspel, waardoor van tevoren duidelijk was dat … Lees meer »