Unitas H1 verslaat Wilhelmina H3 met ruime cijfers

Geplaatst op: 8 februari 2010

Afgelopen woensdag werd in Sporthal De Phoenix de belangrijke thuiswedstrijd tegen het Amersfoortse Wilhelmina H3 gespeeld. Belangrijk omdat een overwinning definitief afstand nemen zou betekenen van de staart van de ranglijst en verdere aansluiting met een grote middengroep in de poule. Voorafgaand aan deze wedstrijd werden 3 scheidsrechters; namelijk Gerard Meulemans, Peep Blei en Johan Samson in het zonnetje gezet. Zij kregen een bondsspeld namens de NeVoBo vanwege hun vele dienst jaren als scheidrechter.

Na het ingecalculeerd verlies tegen koploper Huizen (helaas met de duidelijke cijfers 4-0) was dit weer een wedstrijd waar de punten binnengehaald moesten worden.
In deze wedstrijd kon Unitas weer beschikken over Ricardo Angulo Vélez, die na een lange vakantie weer beschikbaar was, en kersverse vader Maarten Meulemans.

Unitas begon de wedstrijd met Johan Samson, Rick Samson, Hans Out, Jaap Wille, Maarten Meulemans en Robert van der Meer in de basis. Op de bank begonnen Ricardo Angulo Vélez en Ruud Stark. Het begin was dramatisch. Wilhelmina liep al snel weg naar een 1 - 7 voorsprong. Maar door een goede opslagbeurt van Johan Samson konden de Mijdrechtse heren gelijktrekken en zelfs een 9 - 7 voorsprong nemen. Hierna ontwikkelde zich een gelijk opgaande strijd die uiteindelijk met 25-23 gewonnen werd.

In de tweede set werd Johan Samson vervangen door Ruud Stark. Ook deze set gaf een gelijk opgaande strijd te zien. Met af-en-toe lange rally's en goed aanvalspel trok Unitas aan het langste eind en de set werd met 25-23 binnen gehaald.

In de derde set kwam Unitas pas goed op dreef. De volleybalheren uit Mijdrecht kwamen in deze set niet in gevaar en kon door harde aanvallen van jeugdspeler Rick Samson en middenaanvaller Hans Out naar een makkelijke 25-14 overwinning lopen.

In de vierde set werden Maarten Meulemansvervangen door Ricardo Angulo Vélez om weer wat wedstrijdritme op te doen. Door de wissels was het even zoeken naar de juiste posities, waardoor er in de beginfase rommelig gespeeld werd. Na een time-out aan Unitaszijde werden de posities weer goed ingevuld en werd de draad van de eerste drie sets weer opgepakt. Ook de vierde set werd uiteindelijk gewonnen. Nu met stand van 25-21 en een duidelijke 4-0 overwinning was een feit.
Door deze overwinning positioneren de Mijdrechtse volleyballers zich goed in de middenmoot hangen en er kan zelfs omhoog gekeken worden naar plek 3. Het verschil is nog maar 8 punten met nog 8 wedstrijden te gaan.

De volgende wedstrijd staat gepland op vrijdag 12 februari.

Een uitwedstrijd in Hilversum die om 21:00 uur begint. De tegenstander is dan VIF 1.

Afgelopen woensdag werd in Sporthal De Phoenix de belangrijke thuiswedstrijd tegen het Amersfoortse Wilhelmina H3 gespeeld. Belangrijk omdat een overwinning definitief afstand nemen zou betekenen van de staart van de ranglijst en verdere aansluiting met een grote middengroep in de poule. Voorafgaand aan deze wedstrijd werden 3 scheidsrechters; namelijk Gerard … Lees meer »