Vinken 1 komt tekort

Geplaatst op: 8 februari 2010

Zaterdag 6 februari ging het eerste van De Vinken op bezoek bij Velocitas in Leiderdorp voor een tweede krachtmeting. De eerste ontmoeting in Vinkeveen was een spannende wedstrijd met veel doelpunten. Mede doordat Velocitas nog steeds meedoet voor het kampioenschap en De Vinken moet blijven winnen om degradatie te voorkomen, beloofde ook dit een spannend en belangrijk duel te worden. Helaas voor de Vinkeveners bleek dit niet uit de eindstand, want met een 18-8 overwinning was de thuisploeg te sterk.

Snelle start
Velocitas vloog aan het begin van de wedstrijd goed uit de startblokken en stond na een kleine vijf minuten op een 3-0 voorsprong. Het tweede aanvalsvak van De Vinken bestaande uit Kelvin Hoogeboom, Rudy Oussoren, Mariska Meulstee en aanvoerster Charita Hazeleger wist uit handen van Mariska Meulstee te scoren. Vervolgens kwam het andere vak met Peter Kooijman, Rogier Schoenmaker, Helene Kroon en Silvia van Dulken aan bod en dit wist via een mooi samenspel tussen Rogier Schoenmaker en Peter Kooijman door een afstandschot van laatstgenoemde ook te scoren. Een strafworp en een afstandschot van Helene Kroon en een doorloopbal van Silvia van Dulken waren de andere scores de eerste helft. Allemaal niet voldoende om het tij te keren zodat het sterk spelende Velocitas uit liep naar een ruststand van 10-5.

Doelpunten De Vinken blijven uit
De achterstand van vijf doelpunten van de volgelingen van Siemko Sok op hun tegenstanders was te groot om de wedstrijd naar eigen hand te zetten. Door een doelpunt vlak na rust van Rudy Oussoren kwam De Vinken even dichterbij. Maar Velocitas was erg doeltreffend van afstand en bleef gecontroleerd spelen. Een bijzondere beslissing van de scheidsrechter gaf wat onduidelijkheid bij Velocitas, waardoor Kelvin Hoogeboom een diepe bal op Mariska Meulstee kon spelen, die zij vervolgens middels een klein kansje onder de korf af kon maken.
Na een afstandscore van Charita Hazeleger halverwege de tweede helft was de stand lange tijd 12-8. Velocitas kon even niet tot scoren komen, het moment voor de Fortisformatie om aan te haken. Maar helaas konden ze de mooie kansen niet benutten. De thuisploeg wist uiteindelijk het af en toe rommelige spel met de nodige foutjes toch om te zetten in aanvallen met mooie doelpunten. De Vinken kwam niet meer aan bod en moest met een eindstand van 18-8 terug naar Vinkeveen zonder wedstrijdpunten.

De concurrentie van De Vinken heeft betere zaken gedaan en wist te winnen. Nu staan zowel Luno als Fiducia samen met De Vinken op acht wedstrijdpunten. De Vinkeveners moeten alles op alles zetten voor behoud in de tweede klasse. Aanstaande zaterdag 13 februari mogen ze het op nemen tegen Luno uit Linschoten. Deze spannende wedstrijd zal om 18.35 uur gespeeld worden in sporthal De Boei in Vinkeveen.

Zaterdag 6 februari ging het eerste van De Vinken op bezoek bij Velocitas in Leiderdorp voor een tweede krachtmeting. De eerste ontmoeting in Vinkeveen was een spannende wedstrijd met veel doelpunten. Mede doordat Velocitas nog steeds meedoet voor het kampioenschap en De Vinken moet blijven winnen om degradatie te voorkomen, … Lees meer »