Atlantis E1 wint van Fiducia

Geplaatst op: 1 februari 2010

Al is de competitie niet spannend, het spel van Atlantis E1 is geweldig om te zien!

In de zes wedstrijden die gespeeld zijn, is er een grote vooruitgang geboekt. De kinderen zijn fel op de bal en pakken allemaal hun kansen.

Daar waar men dacht dat de meisjes, die al een jaar in de E spelen, het spel zouden gaan bepalen, zijn het de jongens die met hun snelheid voor de verrassing zorgen. Al moeten zij het qua lengte afleggen tegen de vaak lange tegenstanders, "onze mannen" laten zich het kaas niet van hun brood eten. Maar vlak onze meisjes ook niet uit. De routine van een jaar ervaring in de E-jeugd is duidelijk te zien in het spel. Het is iets geraffineerder. Ze zijn handiger met de bal en kunnen beter de kansen van een ander zien. De E1 is een goede combinatie van ervaring en snelheid. Een talentvol team.
In de competitie komt dit langzaam maar zeker ook tot uiting. In het begin van het zaalseizoen had de E1 het soms wat moeilijk om elkaar te vinden en de felheid in het spel te brengen.

Nu, halverwege de competitie, is dit voorbij en komen de overwinningskansen. Zoals afgelopen zaterdag tegen Fiducia. Het was een spannende wedstrijd waarbij Atlantis de meeste kansen had. Na een lange tijd werd het eindelijk 0-1 voor Atlantis en al snel kwam de 0-2. Maar Fiducia deed er een schepje bovenop, zodat het in de rust 1-2 stond.

In de tweede helft nam Atlantis E1 een grotere voorsprong: 1-3. Met nog drie minuten te spelen scoorde de tegenstander: 2-3. Het waren spannende minuten voor de kinderen en voor de ouders op de tribune, maar gelukkig kon Atlantis met de overwinning naar huis.

In de strafworpencompetitie - na elke wedstrijd worden er strafworpen genomen - staat KV Atlantis E1 bovenaan. Ook deze week werd er ruim gewonnen met 8-12.

Afgelopen zaterdag was de E1 team van de week. Dit hield in dat zij de wedstrijdbal mochten uitnemen bij de wedstrijd van Atlantis 1. Ook mochten zij plaatsnemen op de reservebank en uiteraard het eerste team goed en luid aanmoedigen. Dit had een goed effect op de spelers van het eerste want zij wonnen met 10-8. Wie weet spelen de kinderen van de E1 zelf straks in het eerste.......

Serge Kraaijkamp

Al is de competitie niet spannend, het spel van Atlantis E1 is geweldig om te zien!In de zes wedstrijden die gespeeld zijn, is er een grote vooruitgang geboekt. De kinderen zijn fel op de bal en pakken allemaal hun kansen. Daar waar men dacht dat de meisjes, die al een … Lees meer »