NK Supersprint schaatsen; Balvers tegen Mulder

Geplaatst op: 25 januari 2010

Afgelopen zaterdag vond in Hoorn het Nederlands Kampioenschap Supersprint plaats. Dit jaar was het een toernooi met vele bekende Nederlandse schaatstoppers die op de hele korte afstanden (2x100 en 2x300mtr )wilden vlammen. Namen zoals de broers Ronald en Michel Mulder en Freddy Wennemars en 6 voudig  Nederlands kampioen Michael Poot en vele anderen waren aanwezig. Dit jaar was er ook door de KNSB veel publiciteit aan besteed en mede daardoor was er  veel publiek aanwezig en werden er televisie opnames door TV-Oost gemaakt.
Mijdrechtenaar Tim Balvers mocht samen met zijn NiNo ploeggenoot Ronald van Slooten (Nederlands kampioen supersprint 2009) vanwege hun snelle tijden op deze afstanden en hun goede deelname tijdens het NK Korte baan in Dalfsen (8e en 9e plek ook meedoen aan deze wedstrijd. Voor beide schaatsers zou dit tevens het officiële afscheid zijn van de schaatssport op dit niveau. Na vele jaren volledig voor deze sport te hebben geleefd (naast studie en/of werk) breken er andere tijden aan. Beide waren dan ook gebrand om nog een keer hard te rijden om zo met een goed gevoel afscheid te nemen.
Tim lootte op de 100 meter tegen Olympiaganger Ronald Mulder en het werd een spannende strijd die Ronald op het laatste moment won, hun tijden waren: Ronald 9.85 en 9.95 wat een 2e en 4e plaats opleverde en Tim reed 10.08 en 10.03 wat een 2x een 7e plek gaf. Winnaar was Michael Poot met 9.80 en 9.83 Ronald van Slooten reed 10.19 en 10.22 (9e plek)
De verschillen zijn klein en de 300 mtr was dan ook heel spannend en dat de broertjes Mulder niet voor elkaar onderdoen bleek ook wel uit hun zeer snelle tijden. Ronald reed in de eerste omloop 22.99 en broer Michel reed  in de 2e ronde een honderdste van een sec. sneller 22.98 wat tegelijker tijd een baanrecord was.

Tim had tijdens het Kerst sprint toernooi in Heerenveen (afgelopen dec.) de, tot dan toe, snelste Nederlands seizoenstijd gereden 23.22 en hoopte dat in Hoorn enigszins te benaderen. Helaas lukte dat niet maar een 24.23 en 24.11 was voor het Hoornse ijs toch nog een goede prestatie en hij behield daardoor een mooie zevende plek net achter de commerciële en full/time schaatsers.
Bij Ronald van Slooten liep het iets minder en kon daardoor ook zijn titel niet evenaren en eindigde in het eindklassement op een 9e plek  met 24.41 en 24.10

Algeheel winnaar  en dus Nederlands Kampioen werd Michael Poot 23.21 en 23.10 en vlak daarachter zat Ronald Mulder gevolgd door broer Michel. De 4e plek was voor Freddy Wennemars. Nederlands Kampioen Korte Baan Jesper Hospes werd 5e  en Cees Vink (4e bij het NK Korte baan) werd 6e.

Al met al nemen Tim en Ronald afscheid van de top van de vaderlandse lange baan schaatssport met een mooie lijst persoonlijke records op de sprintafstanden; 100m/300m/500m/1000m/1500m,Tim:9.91/23.22/37.42/1:14.53/1:54.84. Ronald: 9.86/23.31/35.58/1:09.84/1:49.28

Afgelopen zaterdag vond in Hoorn het Nederlands Kampioenschap Supersprint plaats. Dit jaar was het een toernooi met vele bekende Nederlandse schaatstoppers die op de hele korte afstanden (2x100 en 2x300mtr )wilden vlammen. Namen zoals de broers Ronald en Michel Mulder en Freddy Wennemars en 6 voudig  Nederlands kampioen Michael Poot … Lees meer »