A-side Atalante H1 verovert eerste plaats

Geplaatst op: 25 januari 2010

De tweede helft van de volleybalcompetitie is net op gang gekomen en A-side heren 1 verovert de eerste plaats van Martinus 4 in de 1e klasse. De Atalante heren wonnen vrijdag met 3-1 van middenmoter Haarlem 4 in een thuiswedstrijd in de Boei. En Martinus 4 liet kostbare punten liggen bij de nummer 3, Spaarnestad 4, door een 3-1 nederlaag te spelen in Haarlem. Hierdoor wisselen Martinus en Atalante voor de eerste keer dit seizoen van plaats en hebben de Vinkeveners een krappe 1 punt voorsprong op de Amstelveners.

Atalante had nog wel enige moeite om Haarlem van zich af te houden afgelopen vrijdag. Misschien speelde onderschatting van Haarlem een rol want de ploeg begon niet erg geconcentreerd aan de wedstrijd. Zowel in de eerste als in de tweede set kwamen de Vinkeveners door een reeks van eigen fouten op een fikse achterstand. Dit wist de ploeg dan wel weer om te buigen naar een voldoende voorsprong, maar overtuigend was het niet. De derde set ging het dan ook fout, Haarlem rook zijn kans en liet zich dit keer geen kaas meer van het brood eten en pakte de derde set. Met een moeizame 2-1 voorsprong leek het nog helemaal geen uitgemaakte zaak dat de A-side ploeg deze wedstrijd ook kon gaan winnen. Maar dankzij een uitstekende invalbeurt van Leroy Kuyper herpakten de Vinkeveners zich. Via 25-19 was de vierde set ook in de pocket en konden 4 punten bijgeschreven worden op het totaal. Komende donderdag gaat Atalante op bezoek bij de nummer 10, SAS'70 in Uithoorn.

De tweede helft van de volleybalcompetitie is net op gang gekomen en A-side heren 1 verovert de eerste plaats van Martinus 4 in de 1e klasse. De Atalante heren wonnen vrijdag met 3-1 van middenmoter Haarlem 4 in een thuiswedstrijd in de Boei. En Martinus 4 liet kostbare punten liggen … Lees meer »