Unitas H1 sterker dan Keizer Otto/Trivolley

Geplaatst op: 25 januari 2010

Unitas moest het deze competitieavond met een minimale bezetting doen. Buitenaanvaller Maarten Meulemans was net vader geworden van dochter Fiene en aanvaller Ricardo Angulo Vélez genoot van een welverdiende vakantie in zijn moederland. Middenaanvaller Johan Samson zou deze avond de positie van buitenaanvaller voor zijn rekening nemen.

De eerste set ging Unitas scherp van start. Vanaf het eerste punt werd een voorsprong, weliswaar klein, opgebouwd en vast gehouden tot het einde toe. Trivolley was duidelijk nog niet warm gedraaid en dat terwijl Unitas ook nog niet op volle toeren draaide. De Mijdrechtse volleyballers bleven steeds een aantal punten vóór op Trivolley, dat bij de standen 14-11 en 20-17 een time-out nam. De tamme eerste set werd terecht door Unitas met 25-22 gewonnen.

De tweede set begon voor de Mijdrechtenaren anders dan van te voren werd gedacht. De opslag van "nummer 43" uit Naarden was dusdanig dat Unitas tot een achterstand van 10-14 er geen gepast antwoord voor had. Na een time-out van Unitas en een korte peptalk ging het weer de goede kant op. Na een mooie serie hard werken en gelukkig ook fouten van Trivolley werd de achterstand omgezet in een 17-16 voorsprong. Dit was echter van korte duur. De passes van Unitas werden slordig verzorgd waardoor het niet mogelijk was om uitgespeelde kansen te creëren. Nog een laatste time-out bij 22-24 om de set naar Unitas toe te trekken mocht niet baten en Trivolley won de tweede set met 23-25.

De derde set was er één waarbij Trivolley het nakijken had. De opslagenreeks van Robert van der Meer en Rick Samson opgevolgd door hard werken bracht de stand via 9-2 naar 22-10. Trivolley had geen antwoord en enig geluk was in deze set dan ook niet aan hun kant te vinden. Unitas bleef heerser van de derde set en won deze dan ook met de overtuigende cijfers van 25-14.

De vierde set bracht weer enige spanning in de wedstrijd. In ieder geval tot 13-12 gingen de aanvallen, reddingen en tactisch gespeelde ballen over en weer. Hierna liep Unitas uit tot 23-19. Toch bracht Trivolley's "nummer 43" weer spanning in de wedstrijd met zijn gevarieerde opslag en Unitas was gedwongen om bij 24-23 een time-out te nemen. Een terechte beslissing bleek achteraf want het laatste punt ging naar Mijdrecht en Unitas won de laatste set met 25-23.

Door deze 3-1 overwinning (en de 3-2 overwinning op LoVoC van de vrijdag ervoor) komt Unitas nu los van de laatste plaatsen en sluit aan bij een grote middenmoot met LoVoC, ODIS, Nederhorst, VIF en AllVol. Een paar plaatsen stijgen behoort zeker tot de mogelijkheden.

Afgelopen woensdagavond ontvingen de mannen van Unitas de spelers van Keizer Otto/Trivolley uit Naarden. De eerste thuisreplay uit de competitie. De uitwedstrijd werd enigszins kansloos verloren met 3-1 en het streven was om dit niet meer te laten gebeuren mede omdat Trivolley een directe concurrent op de ranglijst is. Unitas … Lees meer »