Clubkampioenschappen De Amstel

Geplaatst op: 18 januari 2010

Nadat vorige week zaterdag door het ingrijpen van het KNMI en de KNZB alle evenementen betreft wedstrijdzwemmen en waterpolo afgelast waren door sneeuwval en dus ook de prijsuitreiking bij de Amstel voor de winnaars van de Onderlinge Wedstrijden was uitgesteld was het afgelopen zondag toch eindelijk zover: de uitreiking van alle medailles voor de afstanden en de bekers voor de echte kanjers!

Begonnen werd met de oorkondes voor de "beginners" en de medailles voor jongsten (t/m 8, 11, 13, 15 en 17 jaar). Toen volgden de prijzen voor de Sprint (25 meter): Bij de meisjes: Loïs van Duijkeren met een tijd van 15,64 seconden, bij de jongens: Vince Sijmons (19,00 seconden), dames: Noëlla Hond (12,73 seconden) en tot slot bij de heren: Brinio Hond met 10,88 sec.

De familie-estafette werd gewonnen door de familie Kok met 41,67 seconden en de surprise-estafette met 1.27,29 door Thijs Böhm, Nick Sijmons en Nick Drenth.

Beker van Verdienste
Na de pauze was het woord aan de voorzitter (Paul Lamers) om in een "korte" speech Ineke Hond te huldigen met de "Beker van Verdienste" (weliswaar in de vorm van een duim) voor haar enorme inzet als vrijwilliger (o.a. trainer, coach en commissielid) in het afgelopen jaar. Ook gold dit natuurlijk voor haar inzet tijdens de afgelopen decennia, daar zij De Amstel gaat verlaten bij de opening van het nieuwe Marickenbad.

Clubkampioene
Daarna werd het tijd voor het spannende gedeelte. De schaal voor de verbetering van clubrecords in seconden was dit jaar voor Thijs Böhm met een verbetering van 22,68 seconden, daarmee de "Hondjes" achter zich latend.
De voorlaatste stap: de bekers voor de beste 3 "niet-wedstrijdzwemmers" gingen naar Leo Reeuwijk (1e), Jasper Doornbos (2e) en Hilde Roseboom (3e).

De allerlaatste (maar zeker niet minst belangrijke) actie van deze middag was de uitreiking van de bekers voor de "Clubkampioene". Op de derde plaats eindigde Thijs Böhm met 247,21 punten, als twee kwam Max de Jong met 245,78 punten en ook dit jaar werd Noëlla Hond de clubkampioene en wel met maar 227,32 punten.

Vanaf deze plaats feliciteren wij alle medaille- en bekerwinnaars, maar natuurlijk in het bijzonder Noëlla Hond met deze prachtige overwinning (de 4e keer sinds 1997).

Zo kwam er een einde aan de laatste prijsuitreiking voor de clubkampioenschappen van de Amstel in hun clubhuis in uithoorn. Want de volgende keer zal die ongetwijfeld plaats gaan vinden in het nieuwe clubhuis van de Amstel in het (bijna afgebouwde) Marickenpoort aan de Veenweg in Mijdrecht.

Bent u geïnteresseerd in de activiteiten van de Amstel, of wilt u de uitslagen en foto's nog eens allemaal bekijken, ga dan ‘ns lang op hun website: www.zpv-de-amstel.nl.

Nadat vorige week zaterdag door het ingrijpen van het KNMI en de KNZB alle evenementen betreft wedstrijdzwemmen en waterpolo afgelast waren door sneeuwval en dus ook de prijsuitreiking bij de Amstel voor de winnaars van de Onderlinge Wedstrijden was uitgesteld was het afgelopen zondag toch eindelijk zover: de uitreiking van … Lees meer »