Atlantis 1 doet goede zaken tegen DSO 1

Geplaatst op: 18 januari 2010

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen DSO. Atlantis en DSO troffen elkaar al twee keer eerder deze competitie. Het was voor beide ploegen belangrijk om te winnen vandaag. Het zou voor DSO de aansluiting betekenen, voor Atlantis zou dit het gat vergroten naar de ploegen onderin. Uiteindelijk trok Atlantis in de tweede helft aan het langste eind waardoor er gewonnen werd met 18-10.

Met veel goede moed begon Atlantis aan deze wedstrijd, vorige week werd er slecht gespeeld tegen SDO. Er werd toen verloren met 14-9. Deze week aan Atlantis de taak om dat recht te zetten. Het was toch DSO dat na tien minuten spelen in de eerste helft de score opende. DSO vergrootte de voorsprong naar 0-2, waarna het tweede aanvalsvak van Atlantis dit gat kon dichten. Tot en met de eerste helft zal het gelijk op gaan de scores. Atlantis had steeds een kleine voorsprong dat vervolgens steeds door DSO gedicht werd. Met een 6-5 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust zag het er niet naar uit dat het een grote doelpuntenrace zou gaan worden. DSO bleef steeds op 2 punten aanklampen. Vijf minuten na rust kwam Tamara Gortenmulder in het veld voor Eline Laaper, die niet helemaal fit aan de wedstrijd begon. Hierna werd er door de ploeg van Atlantis goed gespeeld. De juiste mensen werden goed uitgespeeld, de afstandschoten gingen ook beter vallen voor Atlantis. Waar DSO een heel hoog aanvalstempo had, was het Atlantis dat rustig bleef spelen en de kansen afmaakte.

Het lukte Atlantis uiteindelijk om een gat van vier punten te maken. Halverwege de tweede helft leek het even of DSO terug kon komen tot twee punten. Dit doelpunt viel echter niet, waardoor Atlantis het gat weer kon vergroten naar 4 punten. Hiermee viel het doek voor DSO. Atlantis bleef goed door spelen, zodat er zelfs een gat van 8 doelpunten ontstond. De uiteindelijk eindstand was dan ook 18-10 in het voordeel van Atlantis. Volgende week heeft het eerste team van Atlantis geen wedstrijd.

De eerstvolgende wedstrijd voor Atlantis 1 is thuis tegen DKV 1 op 30 januari om 17:00.

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen DSO. Atlantis en DSO troffen elkaar al twee keer eerder deze competitie. Het was voor beide ploegen belangrijk om te winnen vandaag. Het zou voor DSO de aansluiting betekenen, voor Atlantis zou dit het gat vergroten naar de ploegen … Lees meer »