Moeilijke wedstrijd voor VZOD/ van der Boon

Geplaatst op: 11 januari 2010

Afgelopen zaterdag moest VZOD/vd Boon aantreden tegen het altijd lastige DSO uit Alkmaar. VZOD/van der Boon, wat een week later speelde dan gepland omdat de beide ploegen 2 januari geen teams op het veld konden brengen vanwege blessures en vakanties, startte de wedstrijd met Eric Spaargaren uit het 2de en Nils van Os, een talent uit de A1.

Zij vielen in voor Maurice Klop, die de gehele week ziek was geweest en Martijn Vervark, die van de bond een wedstrijd op de tribune plaats moest nemen. Om even voor half 12 kwamen de beide ploegen op om aan het publiek voorgesteld te worden. Meestal stelt VZOD de pupil van de week voor, maar deze week was het Tim Verbeek die in de C1 speelt. Hij is als 200ste lid van VZOD een beetje in het zonnetje gezet en in zijn eerste hele wedstrijd wist hij te scoren. De huldiging van Tim toont aan dat VZOD groeit. Onder leiding van scheidsrechter Doelman werd om half 12 aan de wedstrijd begonnen. Kon VZOD/vd Boon het goede spel van de laatste tijd voort zetten of was het te lang geleden dat er op niveau werd gespeeld. In ieder geval kwam VZOD geconcentreerd en scherp uit de startblokken. In 20 minuten tijd liep VZOD door goed combinatiespel en uitgelezen kansen uit naar een 6-3 voorsprong, maar wat wel eens vaker gebeurd, VZOD raakte door een paar aparte beslissingen van de verder goed leidende scheidsrechter de weg kwijt en begon tegen de scheidsrechter en tegen zichzelf te korfballen. De goede eerste 20 minuten werden teniet gedaan door 10 mindere minuten en zo kon het gebeuren dat VZOD met een achterstand van 7-9 gingen rusten.

Als VZOD/vd Boon in de buurt wil blijven van de koplopers, dan zou het de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen. Maar steeds als VZOD scoorde deed DSO dat ook waardoor de bezoekers steeds op voorsprong konden blijven tot 13-12. De eerste keer sinds de rust dat VZOD/vd Boon een voorsprong wist te nemen, maar dat was voor korte duur want met nog 3 minuten op de klok was het weer DSO die een voorsprong had genomen, 13-14. In de allerlaatste minuut werd toch door VZOD/vd Boon, door een kansje onder de korf die gemaakt werd door Bart Verheul, die verder in de wedstrijd alleen maar pech kende, de gelukkige gelijkmaker gemaakt. Hierdoor werd na 1 uur spelen een eindstand van 14-14 bereikt. "De eerste 20 minuten waren we duidelijk te sterk voor de bezoekers uit Alkmaar, maar we zijn na die 20 minuten mee gaan spelen met hun niveau, praten tegen de scheidsrechter en tegenstander en dan vergeet je wel eens dat je je beter kan bezig houden met de wedstrijd. Hopelijk leren we hier ook weer van" aldus coach Klaas Bosman.

Doelpuntenmakers voor VZOD/vd Boon. Willem Mast 6 maal, Maaike Heil 3x, Bart Verheul 2x, Eline Ruessink, Donja Passies en Eric Spaargaren ieder 1x.

Overige uitslagen van VZOD: Rapid A1-VZOD A1: 3-11, Haarlem A3-VZOD A2: 9-11, SDO C2-VZOD C1:4-7, SDO D1-VZOD D1: 7-1, Haarlem F1-VZOD F1: 9-2.

Afgelopen zaterdag moest VZOD/vd Boon aantreden tegen het altijd lastige DSO uit Alkmaar. VZOD/van der Boon, wat een week later speelde dan gepland omdat de beide ploegen 2 januari geen teams op het veld konden brengen vanwege blessures en vakanties, startte de wedstrijd met Eric Spaargaren uit het 2de en … Lees meer »