Spectaculaire winst Atlantis A1 bij koploper

Geplaatst op: 11 januari 2010

Afgelopen zaterdag stonden de nummers 1 en 2 tegenover elkaar in de sporthal van OVVO in Maarssen. Waar Atlantis A1, gesponsord door Van Dam Bedrijfsdiensten, inmiddels al 3 verliespunten had opgelopen in de competitie wist OVVO A2 daarentegen alle wedstrijden te winnen. Ook het doelsaldo van OVVO A2 was vele malen beter dan dat van Atlantis A1.

OVVO A2 scoorde een gemiddelde van 18 goals per wedstrijd waarbij Atlantis A1 slechts een gemiddelde haalde van 12. Deze wedstrijd was dus van cruciaal belang.

Verlies A1 betekende min of meer uitschakeling voor het kampioenschap. Bij winst zou het verschil op de ranglijst nog slechts een punt zijn. Voor OVVO, dat vorig jaar de promotie miste, is er alles aan gelegen om dit jaar wel als eerste te eindigen.

Klokslag half vier ging de wedstrijd van start en uit de eerste aanval wist OVVO te scoren maar ook bij de eerste aanval van Atlantis werd direct gescoord. Er werd door beide ploegen flink gestreden maar nooit uitte zich dat in onsportiviteit. OVVO nam telkens een kleine voorsprong maar Atlantis knokte zich terug en zo stond het bij de rust 9-9.

Ook in de 2e helft vertoonde zich een strijd waarbij dan weer OVVO dan weer Atlantis nipt op voorsprong kwam, zo bleef de wedstrijd ongemeen spannend en stond het 2 minuten voor tijd 17-17. Ook het rijkelijk aanwezige publiek kon niet voorspellen hoe dit zou aflopen en ging er maar eens goed voor zitten. Vele aanvallen verzandden in die laatste minuten in schoonheid echter in een van de laatste aanvallen van Atlantis kreeg Goof van Straten een niet te missen kans, legde de 18e goal in het mandje en bracht het meegereisde publiek in extase.

Niet lang daarna floot de goed leidende scheidsrechter af en pakte Atlantis A1 de winst in het hol van de leeuw en liet OVVO A2 verbouwereerd achter.
Kristian Geerdinck en Joyce Gortenmulder werden gecomplimenteerd door het team.

Kristian wist de belangrijkste angel van OVVO uit te schakelen en Joyce was heer en meester onder de korf waardoor Atlantis lang in balbezit bleef.
De competitie blijft ongemeen spannend. Wil Atlantis A1 mee blijven doen voor de koppositie dan zal aankomende zaterdag bewezen moeten worden of men ook tegen het op bezoek komende De Vinken A1 het niveau van de wedstrijd tegen OVVO kan behouden. Aanvang wedstrijd is 12.40 uur in sporthal Phoenix te Mijdrecht.

Doelpunten makers: Jeroen Korver (7x), Lars van Walraven (4x), Goof van Straaten (3x) Wendy Kentrop (2x), Cynthia Sassen (1x) en Kristian Geerdinck (1x).

Afgelopen zaterdag stonden de nummers 1 en 2 tegenover elkaar in de sporthal van OVVO in Maarssen. Waar Atlantis A1, gesponsord door Van Dam Bedrijfsdiensten, inmiddels al 3 verliespunten had opgelopen in de competitie wist OVVO A2 daarentegen alle wedstrijden te winnen. Ook het doelsaldo van OVVO A2 was vele … Lees meer »