Atlantis 4 op de goede weg

Geplaatst op: 11 januari 2010

Het door Bos Container BV gesponsorde Atlantis 4 is dit zaalseizoen goed op dreef. Halverwege de competitie is een mooie tweede plaats op de ranglijst ingenomen met slechts één punt achterstand op de nummer 1, ZKC '31. Afgelopen zaterdag werd er met 9-9 gelijk gespeeld tegen het sterke De Vinken 3.

Atlantis 4 is een team wat alleen maar in de zaal korfbalt. Meestal houdt dit in dat het begin van de competitie stroef gaat en dat ze pas later op gang komen. Dit seizoen is het gelukkig anders. Gelijk de eerste wedstrijd moest namelijk aangetreden worden tegen Huizen 2, dat in de veld competitie een klasse hoger speelt en daar de koppositie inneemt. Door goed en geconcentreerd spel wist Atlantis deze wedstrijd te winnen met 12-11. Vervolgens werden ook vrij eenvoudig DSO 2 en SDO 2 met respectievelijk 18-8 en 13-8 verslagen. Helaas kon het goede spel niet vastgehouden worden en mede hierdoor werd er verloren van ZKC'31 3 met 7-13. Ook de week daarna werd er niet goed gespeeld tegen Roda 4, maar door veel inzet werd uiteindelijk de 4-9 achterstand omgebogen in een 12-11 overwinning. Na een welverdiende kerstvakantie werd er op 2 januari alweer aangetreden tegen het bekende KIOS 3. Dit leverde een leuke wedstrijd op met alweer een overwinning voor het vierde, namelijk met 15-12.
Afgelopen zaterdag stond de derby tegen De Vinken op het programma. De Vinken had tot nu toe slechts twee keer van ZKC'31 verloren. Het beloofde dus een wedstrijd van ploegen die aan elkaar gewaagd zouden zijn. Het begin was duidelijk voor De Vinken: de eerste aanval van Atlantis was nog niet scherp en die van De Vinken wel. Binnen enkele minuten stond het 2-0 voor De Vinken. Na ook nog de 3-0 te hebben gemaakt kon Atlantis eindelijk wat terug doen door een strafworp te scoren. Na een korte kans koelbloedig te hebben afgemaakt breidde De Vinken de voorsprong weer uit. Vlak voor rust kon Atlantis met een afstandschot en een strafworp de aansluiting forceren: 4-3. In de rust werd er door coach Andre van Doorn erop gehamerd om vooral door te gaan zoals we aan het spelen waren. Er werden genoeg kansen gecreëerd en het was slechts een kwestie van tijd voor de ballen er ook in zouden vallen.

Direct na rust wist Atlantis met een mooi afstandschot op 4-4 te komen. Vanaf dit punt was het steeds wisselend Atlantis en De Vinken die de leiding nam. Geen van de ploegen kon echter een gat maken van meer dan één punt. Atlantis zat er een paar keer dicht tegenaan, maar door wat slordigheden in de verdediging kon De Vinken toch weer aansluiten. Zo stond het vlak voor tijd 8-8, Atlantis maakte er van afstand 9-8 van met nog 2 minuten op de klok. In de spannende slotfase kwam de bal per ongeluk via een Atlantis speler terecht bij een vrij staande Vinken heer, die de bal knap wist af te maken. Zo eindigde de wedstrijd in een 9-9 stand. Al met al een stand waar men wel tevreden over was, maar waar misschien toch ook wel meer in had gezeten.

Het door Bos Container BV gesponsorde Atlantis 4 is dit zaalseizoen goed op dreef. Halverwege de competitie is een mooie tweede plaats op de ranglijst ingenomen met slechts één punt achterstand op de nummer 1, ZKC '31. Afgelopen zaterdag werd er met 9-9 gelijk gespeeld tegen het sterke De Vinken … Lees meer »