Atalante dames 1 Back in Business

Geplaatst op: 22 december 2009

De wedstrijd werd begonnen met Mirjam van der Straatte en Loes Kuijper op de buitenpositie, Carin van Tellingen en Marleen Sondermeijer op het midden, Irma Schouten als spelverdeelster, Astrid van de Water op de diagonaal en Nancy Lijten op de libero. Met de rest van de teambezetting voor één van de eerste keren compleet op de bank waren er genoeg wissel/invalmogelijkheden voor coach Sjaak Immerzeel. Met de opstelling vrijwel gelijk aan laatst gewonnen wedstrijd werd het (bij)geloof dat deze wedstrijd gewonnen zou worden gesterkt. Met het hoofd omhoog werd de eerste set gestart. De puntentelling ging vrijwel gelijk op tot aan de 10 gekomen. Hier liep US uit door een mooie servicebeurt waar Atalante geen antwoord op had. Eenmaal uitgelopen leken de Vinkeveners het opgegeven te hebben en werd het gat langzaam groter, resulterende in een 18-25 verlies.

Wakkergeschud begon Atalante aan de tweede set, startende in dezelfde opstelling. Dankzij sterke services van Loes en Carin wist Atalante een voorsprong te behalen. Er was meer rust in het team waardoor Irma een goed afwisselende spelverdeling kon verzorgen. Het team van Atalante liep weer als de geoliede machine die een maand geleden op gang is gekomen, elk van de rallies werd vertaald in een punt voor. US stribbelde nog even tegen maar Atalante hield voet bij stuk en won de set met 25-15.

Wederom in dezelfde opstelling startend, never change a winning team, werd er begonnen aan de derde set. Vorig jaar ook wel bekend als de ‘beruchte' derde set waar alles wat het team over volleybal weet heel even wordt vergeten. Uiteraard liet het team het dit maal niet zo ver komen en liet zelfs een heel sterke set zien. US vocht hard terug en Nancy benutte de kans haar waarde als libero wederom vast te stellen. Met een spannende opbouw van de set besliste Atalante met een 25-22 de wedstrijd.
In de vierde set werd Mirjam van der Straatte gewisseld voor Suzan Heijne op de buitenpositie. Deze set werd US overlopen, de verslagenheid van de derde set bleef op het gezicht en daarmee in het spel te zien. Met de sterke aanval van Marleen Sondermeijer op midden, die met een driemans blok toch menig punt wist te scoren werd de wedstrijd verder naar Atalante getrokken, de eindstand van 25-13 als gevolg.

Conclusie: een 3-1 overwinning tegen de nummer 2; Atalante D1 is terug. Zwak begonnen aan de competitie is de maand november/december een keerpunt voor het team welke in 2010 zal worden doorgezet. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar zal worden gespeeld op 9 januari tegen het laag geplaatste MOVE.

Wij wensen iedereen een hele gezellige, witte kerst en sportief 2010!

Vrijdagavond 18 december mocht het Atalante team gesponsord door Haaxman Lichtreclame en Krijn Verbruggen aantreden in eigen Boei. De wedstrijd werd gespeeld tegen het tweede geplaatste US. De winning mood van Atalante versus een haast onverslagen US beloofde een mooie wedstrijd te laten zien. De wedstrijd werd begonnen met Mirjam … Lees meer »