Atlantis 1 laat punten liggen

Geplaatst op: 21 december 2009

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 moest het afgelopen zaterdag in de tweede thuiswedstrijd van dit zaalseizoen opnemen tegen VZOD. Voor Atlantis was het belangrijk deze wedstrijd te winnen om een gat te slaan in de standenlijst en zich aan te sluiten bij de ploegen die nu bovenaan staan. Dat het een lastige wedstrijd zou worden voor Atlantis was op het veld al duidelijk geworden toen er bij VZOD werd verloren met 11-10.

Vol vertrouwen na de winst van vorige week op Huizen werd er door Atlantis / Rabobank weer in de eigen opstelling gestart. Mark Goverse en Chantal Poolman konden na een blessure weer in de basis beginnen.

Beide teams hadden in het begin van de wedstrijd moeite om de korf te vinden. Het aanvalsspel van VZOD werd voldoende gestoord door de eerste verdediging van de Mijdrechtenaren, waardoor ze niet hun eigen spel konden spelen. Atlantis kreeg wel enkele goede mogelijkheden, maar wist na twaalf minuten pas het eerste doelpunt te maken waardoor er een 1-1 op het scorebord kwam. Hierna wisten beide ploegen wat makkelijker de doelpunten te maken. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek doordat de hele eerste helft gelijk op ging. Ieder doelpunt dat gemaakt werd, werd door de andere ploeg binnen een minuut beantwoord met een tegendoelpunt. Op slag van rust was het VZOD dat de laatste score maakte en daardoor ging Atlantis met een 5-6 achterstand de rust in.

De tweede helft tekende een heel ander beeld dan de eerste helft. VZOD ging op een andere manier spelen, waar Atlantis geen goed antwoord op had. Het was VZOD dat de tweede helft domineerde in Mijdrecht. Na rust liepen ze weg naar 6-9 en vervolgens naar 7-14. Tijdens het slot van deze wedstrijd wist Atlantis nog iets terug te doen, maar de wedstrijd was op dat moment al gespeeld. Op het moment dat het laatste fluitsignaal klonk, stond er een stand van 9-15 op het scorebord.

De volgende wedstrijd zal in het nieuwe jaar pas zijn op 9 januari. Dan zal Atlantis in een uitwedstrijd het opnemen tegen de ploeg SDO uit Hillegom wat momenteel zonder punten op de laatste plaats staat.

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 moest het afgelopen zaterdag in de tweede thuiswedstrijd van dit zaalseizoen opnemen tegen VZOD. Voor Atlantis was het belangrijk deze wedstrijd te winnen om een gat te slaan in de standenlijst en zich aan te sluiten bij de ploegen die nu bovenaan staan. Dat … Lees meer »