Vinken D1 verslaat OVVO D1 in ware thriller

Geplaatst op: 14 december 2009

Nu waren ze ingedeeld in de 2e klasse. OVVO D1 is dan ook de torenhoge favoriet voor de kampioensschaal. Vorige week maakten ze dat ook helemaal waar. De Vinken D1 ging toen op bezoek in de hal van OVVO in Maarssen en had niet veel kans. Een beginnende scheids, een tam Vinken en een stevig spelend OVVO zorgden uiteindelijk voor een overduidelijke 8-3 overwinning voor OVVO. De Vinken kwam nauwelijks aan aanvallen toe. Slechts éen week later ontmoeten de ploegen elkaar dus weer, maar nu in de Boei. Op de tribune is het gezellig druk met ouders, supporters, opa's en oma's en andere verdwaalde Vinken-leden. De Vinken D1 dat gesponsord wordt door Brouwer Transport, begint met Lotte Bouwman, David Leeflang, Lisa van Diemen en Joris Klokkers in de aanval. In de verdediging zijn het William Leeflang, Timo Pronk, Shannon Pothuizen en Melissa v.d. Vliet die de Vinken-kleuren verdedigen. Al in de eerste minuten wordt het duidelijk. OVVO probeert zijn vaste patronen te spelen maar krijgt te maken met een Vinken achttal wat deze lijnen snel probeert te doorbreken.

Ze zitten er bijna bovenop. Er wordt fanatiek voorverdedigd door De Vinken. OVVO krijgt nauwelijks kans om de bal onder de korf te krijgen. Binnen een paar minuten zit het publiek al op de rand van de tribunebank en houden ze hun adem in als Lotte een vrije worp over de bovenkant van de korf laat rollen. Met bijna 6 minuten gespeeld is het Joris, die de score opent en de toon zet. Hij zet middels een afstandschot De Vinken op een 1-0 voorsprong. Het duurt slechts 40 seconden, die vreugde. De tegenstander scoort ook. Middels een fraai afstandschot van een Maarssenaar wordt het 1-1. OVVO speelt behoorlijk fel en fysiek. Het spel golft snel heen en weer, en er wordt gespeeld met veel passie en inzet. Het verdedigingsvak van De Vinken krijgt het steeds moeilijker om de bal uit het vak te te krijgen. Dan, vlak voor de eerste wissel, houdt het publiek haar adem in als David een doorloopbal boven de korf, draaiend in de korf en draaiend uit de korf ziet gaan. Helaas geen score, we gaan wisselen van functie. Het tweede kwart van de eerste helft is een fase waar het minder goed gaat met De Vinken. Verdedigend zit het prima in elkaar, maar aanvallend bakt de ploeg er niet veel van. De bal gaat te langzaam rond, spelers komen niet voor hun tegenstander en de gretigheid wordt gemist. Een OVVO dame profiteert hiervan, ze scoort met een fraai afstandschot 1-2. Gelukkig kunnen we op slag van rust terug komen middels een strafworp die benut wordt door William 2-2. Tot frustratie van de coach van OVVO. Want het gaat allemaal niet zo gemakkelijk als hij gedacht had. Van beide kanten wordt er weer met heel veel inzet gespeeld. Het is soms wat fysiek maar de kinderen gaan er helemaal in op.

In de rust is het publiek het erover eens: deze groep is behoorlijk gegroeid. Ze spelen lekker met elkaar en gaan er voor. Dan de tweede helft. Het gaat niet veel anders dan de eerste helft. OVVO krijgt behoorlijk wat kansen in de eerste minuten maar ze willen er niet in. Na 9 minuten wordt toch het vonnis geveld. Met nog 16.33 minuten te gaan scoort OVVO middels een afstandschot. 2-3. Helaas! Maar binnen 20 seconden staan we alweer gelijk. Het is Lisa, die Vinken D1 terug brengt in de wedstrijd, opnieuw met een afstandschot. Het is 3-3. En dan ... na een kleine drie minuten staat het publiek bijna op de banken als Lisa opnieuw aanlegt en ... net mist ... jammer. In het laatste kwart wordt het wel heel spannend. De tribune laat een behoorlijk volume horen zowel van OVVO-kant als van De Vinken. Het lijkt wel of er een hoofdklasse wedstrijd gespeeld wordt. De strijd gaat gelijk op. De Blue White Army (de fervente aanhang van de Korfballeague-ploeg OVVO) is er niets bij als wij ons stemgeluid laten horen. De kinderen gaan er lekker in mee. Met nog tien minuten te spelen zijn het de beide invallers Menno de Graaff en Matthijs Winkel die de wedstrijd beslissen. Menno trekt weg van de korf en scoort de 4-3 in het voordeel van De Vinken. De laatste minuten duren dan lang. De OVVO coach gaat veelvuldig wisselen om de vakken zo sterk mogelijk te krijgen. De bal gaat heen en weer. Soms knullig balverlies aan beide kanten maar wel met heel veel energie. Dan klinkt het laatste fluitsignaal. De Vinken D1 heeft het grote OVVO verslagen, ze zijn blij als kampioenen!!

De Vinken D1 speelt in de 2e klasse. Na wat onbekendere tegenstanders als KVA en Fiks stond de dubbel tegen OVVO D1 op het programma. Normaal gesproken speelt de jeugd van OVVO hoofdklasse of 1e klasse. Nu waren ze ingedeeld in de 2e klasse. OVVO D1 is dan ook de … Lees meer »