Atlantis 2 wint punt tegen TZ uit De Bilt

Geplaatst op: 14 december 2009

De door de Rabobank gesponsorde ploeg uit Mijdrecht wist vooraf wat er op het spel stond. Vandaag was het erop of eronder. Beide ploegen hadden nog geen punten behaald dit seizoen. Bij winst gaf je een gevoelige tik aan de concurrentie, verlies betekende nog langer op die gehate onderste plek. Atlantis startte desondanks niet scherp..of misschien wel te scherp. Verdedigend werden veel fouten gemaakt waardoor TZ op voorsprong kon komen. De voorsprong was gedurende de eerste helft steeds 2 a 3 punten. Beide ploegen gingen met een 9-6 stand de kleedkamers in. De opdracht voor de tweede helft was duidelijk. Er moest nog meer inzet worden getoond. Vechtlust was het sleutelwoord. Atlantis begon voortvarend aan haar missie. Vrijwel direct werd 9-7 gescoord via een prachtig afstandschot. Hierna volgde een fase waarin het kwartje beide kanten op kon vallen. Een fase waarin beide ploegen zich nog meer bewust leken te worden van het belang van de wedstrijd. De spanning die dit met zich meebracht kreeg zijn weerslag op het scorend vermogen van beide ploegen. In deze allesbeslissende fase miste Atlantis één en TZ twee strafworpen. De ploeg uit Mijdrecht bleef vechten en kwam via afstandschoten en een strafworp uiteindelijk in de laatste minuut op 12-12 naast TZ. Atlantis heeft deze wedstrijd veerkracht, vechtlust en doorzettingsvermogen getoond en heeft daarvoor terecht een punt verdiend. Volgende week speelt Atlantis 2 wederom een sleutelduel in de Phoenix. Dan volgt de wedstrijd tegen hekkensluiter VZOD uit Kudelstaart.

Afgelopen zaterdag speelde het tweede team van Atlantis haar vierde wedstrijd in de Bilt tegen het vierde van TZ. In een spannend duel, waarin Atlantis de gehele wedstrijd tegen een achterstand aankeek, eindigde de teller uiteindelijk op 12-12. De door de Rabobank gesponsorde ploeg uit Mijdrecht wist vooraf wat er … Lees meer »