JU16, Argon basketball winterkampioen

Geplaatst op: 14 december 2009

Afgelopen zaterdag zijn de jongens onder 16 van Argon basketball winterkampioen geworden.

Ze moesten deze wedstrijd winnen om alleen winterkampioen te worden. Zoniet, dan werd de 1e plaats gedeeld met Crackerjacks. Het was vanaf de start een spannende competitie. De verschillen tussen de teams waren niet groot. Één wedstrijd met groot verschil gewonnen. Voor de overige wedstrijden moest er hard geknokt worden om de winst naar zich toe te halen. Zo waren er drie wedstrijden op rij waar een heel klein verschil in zat. Daarvan werd er één met 2 punten verloren. En op 28 november werd pas in de laatste seconde de wedstrijd beslist door Michael Tolboom, die 2 vrije worpen kreeg. Hij gooide ze er allebei in. De laatste wedstrijd was tegen Almere Pioneers. De uitwedstrijd hadden de jongens met 9 punten verschil gewonnen, dus echt gemakkelijk zou het niet worden. Met 10 tot 12 jongens elke wedstrijd is het voor de coaches Thijs en Koen niet altijd makkelijk iedereen evenveel speeltijd te geven.

Zaterdag hadden ze de beschikking over 10 spelers. Het 1e kwart begon moeizaam, ze kregen wel genoeg kansen, maar helaas werden deze niet genoeg benut. Na 10 minuten was de stand 10-6. Het 2e kwart ging al een stuk beter en konden ze de voorsprong uitbouwen naar 29-16. De tegenstanders speelden vrij hard, maar dat werd door de scheidsrechters goed gezien. Na de rust ging het goede spel verder, zodat na het 3e kwart er 52-23 op het scorebord stond. Het 4e kwart was weer wat rommelig en zo kon de tegenstander ietsjes terugkomen. In de allerlaatste seconde schoot Koen de Koning nog een mooie 3-punter erin, zodat de eindstand uitkwam op 62-37. Het kampioenschap was binnen. Jongens en coachen, van harte gefelicteerd.

Afgelopen zaterdag zijn de jongens onder 16 van Argon basketball winterkampioen geworden.Ze moesten deze wedstrijd winnen om alleen winterkampioen te worden. Zoniet, dan werd de 1e plaats gedeeld met Crackerjacks. Het was vanaf de start een spannende competitie. De verschillen tussen de teams waren niet groot. Één wedstrijd met groot … Lees meer »