Atalante Dames 1 maatje te groot voor VCH uit Hoofddorp

Geplaatst op: 14 december 2009

VCH en Atalante lagen qua punten niet ver uit elkaar, dus het beloofde een spannende pot te worden.

Ook deze week kon coach Sjaak Immerzeel niet steunen op een volledig selectie. Er kon deze week geen aanspraak worden gemaakt op Astrid van de Water en Janine Köneman. Daarbij komt dat de vaste libero Marlieke nog wat nasleep heeft van een vervelende virusinfectie of zo. Dus met 7 min of meer fitte speelsters werd de wedstrijd gestart.
De eerste set werd begonnen met Irma Schouten als spelverdeelster en Nancy Lijten als libero. De verdere veldbezetting kwam voor rekening van Suzan Heijne diagonaal, Loes Kuijper en Mirjam van der Straten als passer loper, terwijl de middenposities werden ingenomen door Marleen Sondermeijer en Carin van Tellingen.
Er werd in het begin niet goed gestart wat ook direct in een 9-3 achterstand resulteerde. De Atalante dames speelde met de handrem op het spel. Te veel persoonlijke fouten en kleine misverstandjes onderling. Daarnaast had Atalante nog geen grip op de sterke buitenaanval van VCH. De servicepass lag echter wel goed bij Atalante en mede daardoor kon de spelverdeelster de aanvalsters van Atalante goed vinden. Na en krappe 10 minuten spelen stond een stand van 11-11 op het scorebord en dat betekende dat Atalante weer helemaal bij was. Vanaf dat moment begon het aan de kant van Atalante echt lekker te draaien. Je zag dat het team plezier had in het spelletje hetgeen resulteerde in een eerste set winst van 13-25.

De tweede set werd in dezelfde opstelling voortgezet. Het zevental kreeg het vertrouwen van de coach die zag dat het spel van Atalante steeds verzorgder werd. Duidelijk zichtbaar was dat een aantal zeer geroutineerde speelsters de coaching in het veld op zich namen en daarmee trok Atalante het initiatief van de wedstrijd geheel naar zich toe. De angel werd voor een groot deel uit de aanval van VCH gehaald, door het blok van Atalante iets meer diagonaal te zetten. De sterke buitenaanvalster van VCH kreeg hierdoor keer op keer te maken met een sterk blok van Atalante. Nancy Lijten liet ook deze wedstrijd weer zien op veel verschillende plaatsen in het team te kunnen worden ingezet. Dit uitte zich in gedegen verdedigingswerk. Hierdoor bleef Atalante lekker spelen en kwamen de aanvallers ook goed uit de verf. In deze set ging het spel wat meer gelijk op, maar Atalante won ook deze set met 21-25.

Never chanche a winning team, dus de derde set werd met dezelfde dames gestart. Dit wil niet zeggen dat de wisselspeelster van dat moment Marlieke Smit geen inbreng had in de wedstrijd. Met een boel herrie stond zij haarteamgenoten aan te moedigen hetgeen door de speelsters in het veld duidelijk werd gewaardeerd. Echter Atalante ging langzamerhand kleine persoonlijke foutjes maken, waardoor de tegenstander steeds meer het gevoel kreeg ook een setje te kunnen pakken, of wellicht meer. Irma de spelverdeelster moest de ballen steeds vaker her en der in het veld gaan halen. Hierdoor kwam de aanval van Atalante er niet meer lekker uit. De koppies stonden zo af en toe op sip en dat hielp ook niet de boel weer op de rails te krijgen. Toch ging de set gelijk op tot 15-15. Bij deze stand begon VCH aan een spurt en binnen no time stond het 20-15. In de verdediging werd Loes Kuijper gewisseld voor Marlieke Smit, de ras verdedigster. Dit gaf Atalante iets meer lucht en zowaar werd de achterstand teruggebracht tot 20-19. OP dat moment had VCH het geluk aan haar zijde. Een paar via het net raar ingeslagen ballen zorgde voor punten van VCH. Atalante moest deze set als verlies in de boeken schrijven met 25-20.

Met een 1-2 voorsprong in sets werd aan de vierde set begonnen.
Ook weer met dezelfde opstelling als de voorgaande sets. Atalante speelde wel weer wat vrijer dan in de vorige set, maar kon niet bij de tegenstander weglopen. Ondanks sterke midden aanvallen en een paar snoeiharde aanvallen over de buitenkant. Duidelijk werd dat beide teams knokte voor wat ze waard waren. Suzan stond goed te blokken, maar telkens weer kleine persoonlijke foutjes en misverstanden leidde er toe dat Atalante moest blijven knokken om bij te blijven. En ja hoor wat het publiek al voelde aankomen gebeurde. VCH liep in het einde van de set uit naar een 21-16 voorsprong. Op dat moment werd wederom Marlieke in het achterveld ingebracht voor Mirjam. Ook nu zorgde ze weer voor een stukje rust in de verdediging en Atalante kroop punt na punt dichterbij. Op een gegeven moment staat het wel ineens 24-20 voor VCH. Een slim geprikte aanval van Atalante midden in de verdediging van VCH bracht de service terug. Carin stond voor de opgaaf de stand even gelijk te trekken. De sterk serverende Carin deed zelfs meer dan dat. Punt na punt sloop Atalante dichter naar VCH. Atalante voelde dat het nog kon en vocht zich op een sublieme manier terug in de set. Bij een stand van 24-24 had het publiek het niet meer. Atalante liet zich niet meer ontregelen door de time-out van de tegenstander. Elke bal werd nu door Atalante van de grond gehaald en omgezet in een scorende aanval. Resultaat een 24-26 set overwinning. Door deze setwinst haalde Atalante een mooie 1-3 overwinning en werden 4 vette punten meegenomen naar Vinkeveen.

Wie de volgende wedstrijd van de Vinkeveense dames wil zien komt op vrijdag 18 december om 19.30 uur naar de Boei in Vinkeveen. De toegang is gratis spektakel is er altijd wel in de Boei, is het niet van één van de damesteams, dan zijn het wel de heren die helemaal los gaan. Dus komt dat zien.

Zaterdag 12 december 2009 speelde de dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame een gedegen wedstrijd. Tegenstander was dames 1 van VCH uit Hoofddorp. De wedstrijd werd gespeeld in de Fanny Blankers Koenhal in Hoofddorp, alwaar de fanatieke Atalante aanhang de sfeer bepaalde. VCH en Atalante lagen qua punten … Lees meer »