Atalante onderuit in bekerwedstrijd

Geplaatst op: 7 december 2009

Coach Sjaak Immerzeel was door ziekte afwezig. De honeurs werden waargenomen door 2e spelverdeelster Janine Köneman. De eerste set ging Atalante matig van start. Het spel was wat eentonig en de ploeg uit Castricum had geen moeite om de bal netjes te verdedigen en een eigen aanval op te bouwen. Bij Atalante daarentegen werden veel persoonlijke fouten gemaakt waardoor de dames al snel tegen een flinke achterstand aan keken. Maar door vechtlust konden de dames de draad weer oppakken en wisten ze punt voor punt dichterbij te komen. Van een 3-12 achterstand kwamen ze bij tot 11-12. Helaas blijkt een ploeg uit een hogere klasse toch net iets meer veerkracht te hebben. Vv Croonenburg zette een tandje bij en wist redelijk eenvoudig de set met 15-25 te winnen.

Atalante zag echter best kansen tegen dit team, waarin geen echte uitblinkers speelden. In de tweede set ging de strijd veel meer gelijk op. De pass werd redelijk naar het net gebracht waardoor set-upster Irma Schouten de aanvalsters op maat aan kon spelen. Middenaanvalsters Carin van Tellingen en Suzanne Heijne konden het blok van de tegenpartij regelmatig passeren. Meer variatie in de aanval gaf mogelijkheden om te scoren. Helaas hadden de dames uit Vinkeveen soms te veel moeite met de service van de tegenpartij. De ploeg uit Castricum kon via deze service soms 4-5 punten voorsprong nemen. Dan was het voor Atalante weer hard werken om bij te komen. Dat lukt de Vinkeveense dames telkens weer. In deze tweede set ging de strijd gelijk op. Toch waren ook hier de persoonlijke fouten aan Atalante zijde de oorzaak dat setwinst voor de dames niet haalbaar was. (20-25).
In de derde set werd Marleen Sondermeijer op de middenpositie in gebracht voor Carin van Tellingen. Gelukkig is zij na een enkelblessure weer voldoende hersteld om te kunnen spelen. En met een paar zeer mooie smashes door het midden wist ze geregeld punten te scoren. De derde set vertoonde hetzelfde spelbeeld als in de tweede set. Atalante kon aardig bij blijven maar had net te weinig capaciteit om een voorsprong te nemen en die te behouden. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Tot aan de 20 punten ging de strijd gelijk op. Daarna was het wederom de ploeg uit Castricum die net iets meer kwaliteit in huis hadden en uiteindelijk de setwinst en daarmee de overwinning naar zich toe wist te trekken.

De Haaxman/Krijn Verbruggen equipe heeft een goede prestatie neergezet. Zaterdag 12 december spelen de dames de volgende competitiewedstrijd om 11.30 uur tegen VCH in Hoofddorp.

Donderdag 3 december speelden D1 van Atalante, gesponsord door Krijn Verbruggen & Zn. de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen. In de Boei in Vinkeveen moesten de dames spelen tegen v.v. Croonenburg uit Castricum, spelend in de regiodivisie en op dit moment op de 4e plek. Een tegenstander dus van formaat.Coach … Lees meer »