De Vinken 2 mist een stuk routine

Geplaatst op: 7 december 2009

Het tweede team van korfbalvereniging De Vinken speelde afgelopen zaterdag 5 december thuis tegen Velocitas 2. In de statistieken staan beide teams op de derde plaats met vier punten uit drie wedstrijden.
In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd wat resulteerde in een 7-7 ruststand. Na de rust kwam Velocitas al snel op voorsprong, waardoor De Vinken gehaast en rommelig ging spelen. De eindstand was 9-14 voor de korfballers uit Leiderdorp.

Goede eerste helft
Het door De Veensteker gesponsorde achttal begon in de vertrouwde basisopstelling. In de aanval startten Lisette Pauw, Silvia van Dulken, Stefan Gijsen en Rogier Schoenmaker. Verdedigend begonnen Martine Koedijk, Roosmarijn Mooij, Ronald Mul en Ruud Oussoren.
In de beginfase ging De Vinken gretig op zoek naar de eerste treffer. Ondanks de lengte van Velocitas kon De Vinken met een goede rebound flink wat schoten lossen. Na een fraai schot van Velocitas was het Rogier Schoenmaker die achter de korf wist te scoren.
Gedurende de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op tot de 7-7. De ruimte die De Vinken verdedigend weg gaf werd geregeld bestraft met afstandschoten. Aanvallend kwam de doelpunten uit handen van Stefan Gijsen (2x) Martine Koedijk, Ruud Oussoren, Roosmarijn Mooij en Silvia van Dulken.

Achterstand nekt De Vinken
Na de rust kon Ronald Mul, vanwege een blessure aan zijn kuit, helaas niet deelnemen aan de tweede helft. Hiervoor in de plaatst kwam de fanatieke junior Gerwin Hazeleger. Velocticas wist al snel twee treffers voor zijn rekening te nemen, terwijl de scorende motor van De Vinken de eerste tien minuten stil lag.
Na de 8-9 van Rogier Schoenmaker volgde meteen weer een tegendoelpunt. Met deze achterstand en de tijd die doortikte ging het achttal van coach Jan van de Wees te gehaast spelen. In plaats van
te spelen als een vak met vier mensen speelde het tweede als vier mensen in een vak. Oftewel, het collectief spelen werd meer vervangen door individueel spel.
Een strafworp die benut werd door Martine Koedijk bracht de achterstand tot één punt. Velocitas hield het hoofd koel en bouwde de voorsprong goed uit tot 9-12. In de slotfase van de wedstrijd was Velocitas toch duidelijk de betere en won verdiend met een eindstand van 9-14.

De volgende wedstrijd van de Veenstekerformatie is op de 29e van de maand december tegen hekkensluiter OVVO uit Maarsen. Een belangrijke uitwedstrijd om de aansluiting met de top drie te houden!

Op de foto staan boven (v.l.n.r.) Ruud Oussoren, Rogier Schoenmaker, Ronald Mul, Stefan Gijsen en coach Jan van de Wees. Onder staan (v.l.n.r.) Silvia van Dulken, Lisette Pauw, Martine Koedijk en Roosmarijn Mooij.

Het tweede team van korfbalvereniging De Vinken speelde afgelopen zaterdag 5 december thuis tegen Velocitas 2. In de statistieken staan beide teams op de derde plaats met vier punten uit drie wedstrijden. In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd wat resulteerde in een 7-7 ruststand. Na de … Lees meer »