Prima gelijkspel voor De Vinken B1

Geplaatst op: 30 november 2009

Na het verlies van vorige week tegen Atlantis B1 stond er afgelopen zaterdag voor De Vinken B1 een nieuwe uitdaging te wachten. SDO B1 kwam op bezoek. Deze ploeg had al eerder van Atlantis gewonnen en de gehele SDO-jeugd doet het de laatste jaren erg goed. Kortom, de B1 zou het behoorlijk zwaar krijgen.

De ploeg van coach Johan Kroon moest het nog steeds doen zonder de geblesseerden Johan Huizinga, Junior Bosman en Femke Kamminga. Met invaller Gideon Leeflang vormden Mark de Haan, Nicky Kroon en Annick Stokhof de aanval. In de verdediging stonden Emese Kroon, Eva Hemelaar, Robbin de Graaff en Jelle Mul.
De door Sport Medisch Centrum De Bron gesponsorde ploeg kende een blimsemstart. Na 17 seconden scoorde Nicky Kroon uit een strafworp de 1-0. Lang kon de ploeg niet genieten van deze voorsprong want in de tweede minuut scoorde SDO van afstand de gelijkmaker. Ook de 2-1 en 2-2 vielen uit een strafworp. Via 3-2 en 4-2 (een hele mooie doorloopbal van de prima invallende Gideon Leeflang) nam de thuisploeg het heft in handen. SDO speelde dan wel wat 'volwassener', maar ze vergaten de kansen die ze kregen af te maken. De Vinken stelde daar een enorme dosis inzet tegenover. Want ondanks het feit dat de meeste tegenstanders een stukje steviger en groter waren, werd er voor elke bal gestreden. Desondanks sloop SDO voor rust stapje voor stapje dichterbij. Sterker nog, in de laatste minuut voor rust nam het een 4-5 voorsprong.

In de eerste tien minuten na rust hetzelfde spelbeeld. Een iets makkelijker spelend SDO en een zeer fel De Vinken. Een doelpunt liet lang op zich wachten. Na de 5-5 van Mark de Haan (doorloopbal) ging het publiek er nog eens goed voor zitten. Zou het dan toch kunnen... Na de 6-5 van Jelle Mul kreeg SDO het toch wel wat benauwd. Zeker toen de Vinkeveense ploeg in de 22e minuut ook nog een strafworp kreeg. Jammergenoeg werd deze niet verzilverd. SDO putte hier weer wat moed uit en scoorde na een kansje de 6-6. De thuisploeg was zichtbaar aangeslagen. Maar het werd nog erger. Vlak voor tijd scoorden de bezoekers uit Kamerik 6-7. Met nog één minuut te spelen leek de wedstrijd gespeeld. Maar na een kort oponthoud, vanwege een blessure aan SDO-kant, was het Mark de Haan die van afstand koel bleef en de bevrijdende 7-7 aantekende. Al met al een zwaar bevochten en prima resultaat voor De Vinken B1.

Na het verlies van vorige week tegen Atlantis B1 stond er afgelopen zaterdag voor De Vinken B1 een nieuwe uitdaging te wachten. SDO B1 kwam op bezoek. Deze ploeg had al eerder van Atlantis gewonnen en de gehele SDO-jeugd doet het de laatste jaren erg goed. Kortom, de B1 zou … Lees meer »