Spannende strijd bij De Vinken E1

Geplaatst op: 30 november 2009

De coaches Ingrid Hagenaars en Heleen Kroon moesten het stellen zonder de vaste krachten Dylan Bras (ziek) en Annabel Mulckhuyse (gebroken pink). Na enig gepuzzel kwam de volgende opstelling uit de hoed. In de aanval stonden Luka van der Vliet, invalster Rosa Boerlage, Miquel Jacobs en Menno de Graaff. Ravi Brockhoff, Zoë van Dasler, Finn Kroon en Thomas Duikersloot zouden in de verdediging beginnen.

Voordat het publiek goed en wel op de tribune had plaatsgenomen, kwam de Vinkeveense Super de Boer ploeg op een 1-0 voorsprong. Na 15 seconden wist Menno de Graaff van grote afstand de korf te doorboren. Het publiek ging er eens goed voor zitten. Maar EKVA liet gelijk zien dat het niet voor niets gezien werd als één van de betere tegenstanders. In de tweede minuut scoorde EKVA via hun gevaarlijkste aanvaller de gelijkmaker: 1-1. De strijd ging redelijk gelijk op en beide ploegen hadden het moeilijk om in hun ritme te komen. Desodanks was het EKVA dat na een kleine vijf minuten op voorsprong kwam: 1-2. Vlak voordat er van functie gewisseld zou worden scoorde Miquel Jacobs van onder de korf de gelijkmaker: 2-2.
Na de functiewissel hetzelfde spelbeeld: aan beide kanten weinig kansen en een iets beter EKVA. De Vinken had moeite met de beweeglijke tegenstanders die niet alleen dicht op de man verdedigden, maar er ook veel ballen tussenuit plukten. Het was dan ook geen verrassing dat zij vlak voor rust de 3-2 maakten.

Met Melissa Verweij voor Rosa Boerlage probeerde De Vinken E1 na rust dit kleine gaatje te dichten. De verdediging hield het, soms met enig kunst- en vliegwerk, goed dicht. In de aanval kwamen er wel wat kansjes, maar die gingen er jammergenoeg niet in. De strijd ging wederom redelijk gelijk op, al waren de bezoekers nog steeds de iets betere ploeg. Maar met slechts één doelpuntje verschil was nog alles mogelijk. De jonge Vinkenploeg bleef er voor strijden, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk scoorden de bezoekers in de slotseconden nog de 2-4. De strijd was gestreden. Na twee mooie winstpartijen de eerste nederlaag voor De Vinken E1, dat nog wel op een mooie gedeelde derde plaats staat in deze zware poule.

De Vinken E1 speelde afgelopen zaterdag een spannende wedstrijd tegen EKVA E1 uit Almere. EKVA was geen onbekende tegenstander. Op het veld hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht: beide teams wisten hun thuiswedstrijd te winnen. De coaches Ingrid Hagenaars en Heleen Kroon moesten het stellen zonder de vaste krachten … Lees meer »