Mijdrechtse hockey dames in een flow

Geplaatst op: 26 november 2009

Een wedstrijd op papier zetten, is vaak moeilijker dan men denkt. Dit overbrengen is altijd een uitdaging. Dat zelfde geldt ook voor het overbrengen van een wedstrijd tactiek. Tijdens de trainingen wordt er van alles gedaan om de dames scherp te krijgen voor de wedstrijd op zondag en dat lukte deze week bijzonder goed.

Het nieuwe speltactiek, delay press(de tegenstander op je eigen helft pas opvangen en de linies gesloten te houden), werd opgezet en er werd veel aan; uit de kom spelen gedaan. Hoe krijg je de dames dan scherp als het gaat om het spelen tegen de huidige nummer 3 in de wetenschap dat er vorig seizoen nog verloren werd. Door de dames een eigen mini doelstelling te geven voor de laatste 3 wedstrijden van dit jaar. De dames kozen zelf voor minimaal zeven wedstrijd punten! Daarnaast deed een avondje teambuilding veel voor het collectief.

Het zou stormachtig worden. Want tegenstander Hoorn staat bekend als een fysieke tegenstander en de clubscheidsrechters als thuisfluiters. Gelukkig lieten regen, wind en de spelleiders zich in deze warme november maand zich niet zien. En zo begonnen de dames met een nieuwe tactiek die precies gespeeld werd zoals ook was geoefend. En dan is het ook gelijk leerzaam hoe twee damesteams naar een wedstrijd kijken. De thuisclub, Hoorn, wilde het spel niet maken en hield 6 man achter de bal. Mijdrecht kwam uitsluitend voor de punten en niet voor een modeshow o.i.d. De doelstelling was om met een nieuwe methode van spelen minimaal gelijk te spelen. Hoorn had echter heel veel moeite met de manier van spelen van de gasten. Ook het super fanatiek coachen vanaf de zijlijn werd als intimiderend beschouwd. Mijdrecht kreeg na 20 minuten spelen een terechte strafcorner en die werd perfect verzilverd door de specialiste op dit onderdeel, Claudia Röling, 0 - 1. Dat werd ook tevens de ruststand.

Na tien minuten spelen in de 2de helft scoorde ook Hoorn uit een verkregen strafcorner 1 - 1. Het gehele Mijdrechtse team werd er niet heet of koud onder en bleef volharden en geloven in het beoogde nieuwe systeem. Hoorn werd met de minuut onzekerder en dat gaf HVM vleugels. Uit de tweede strafcorner werd indirect gescoord door Leonie Post. Ze bekroonde haar harde werken met een goal. Maar eigenlijk was dat de verdienste voor het gehele teamcollectief. Vijf minuten later slaat Anouk Dix op de goal van Hoorn en de bal gaat via een Hoornse stick en hand achter de keepster en wordt het 1 - 3. Hoorn is vol ongeloof en gelooft er dan met 15 minuten te spelen niet echt meer in. Dat het vijf minuten voor het eindsignaal nog 2 - 3 werd was louter voor de statistieken. De gastdames waren vandaag mentaal ijzersterk en dat beloofd voor volgende week veel goeds wanneer Hermes op bezoek komt. Het collectief en het nieuwe speltactiek maakte vandaag dat de dames in een winning flow kwamen. De helft van de mini doelstelling is al binnen en bij het behalen ervan zal de coach trakteren! Een nieuwe grotere doelstelling werd door de dames alweer gemaakt n.l. met meer wedstrijdpunten aan het einde van het seizoen te eindigen dan Heren 1.

Een wedstrijd op papier zetten, is vaak moeilijker dan men denkt. Dit overbrengen is altijd een uitdaging. Dat zelfde geldt ook voor het overbrengen van een wedstrijd tactiek. Tijdens de trainingen wordt er van alles gedaan om de dames scherp te krijgen voor de wedstrijd op zondag en dat lukte … Lees meer »