Verlies in eerste zaalwedstrijd voor Atlantis 2/Rabobank

Geplaatst op: 23 november 2009

Op zaterdag 21 november stond voor het tweede team van Atlantis de eerste zaalwedstrijd van het seizoen op het programma. De eerste helft van het veldseizoen werd voorlopig vrij succesvol afgesloten door de ploeg met een tweede plek op de ranglijst. Concurrent VZOD staat in deze poule voorlopig eerste, maar deed in de eerste zaalwedstrijd tegen slechte door met ruime cijfers te verliezen van de Almeerse ploeg EKVA/C1000 Verschuren. Aangezien deze ploeg ook meteen de eerste tegenstander was voor Atlantis 2/Rabobank wist de ploeg dat ze meteen flink uit de startblokken moest. Helaas bleek deze tegenstander net te sterk voor Mijdrechtse equipe, er werd verloren met 10-14.

De afwezigheid van Natasja Korver en Masha Hoogenboom zorgde voor een kleine wijziging in de basisopstelling van Atlantis 2. Verder kon coach Petra Taal beschikken over een goed gevulde reservebank. Atlantis 2/Rabobank begon scherp, maar zoekend aan de wedstrijd. De eerste aanval kon niet meteen de juiste kansen vinden, waardoor aan de andere kant de verdediging onder druk kwam te staan. EKVA wist wel vrij snel tot scoren te komen. Gelukkig kon het aanvalsvak door een knap afgemaakte kans van Berry de Jong bijblijven. Tot het eind van de eerste helft ging de score vrijwel gelijk op en kon Atlantis door doelpunten van Wouter Drubbel, Kim Stolk en Melissa van der Stap goed in de buurt van de tegenstander blijven. Helaas verslapte het gehele team aan het eind van de eerste helft verdedigend, waardoor EKVA een gat van drie doelpunten kon slaan en Atlantis met een 4-7 stand de rust in ging. Helaas kon Atlantis 2 het spel van het begin van de wedstrijd niet terugvinden en wist EKVA direct na rust nog driemaal tot scoren te komen. Hierna herpakte de thuisspelende ploeg zich knap door goed uitgespeelde aanvallen succesvol af te ronden. De doelpunten van Lisanne van Doornik, Auke van der Zijden, Peter van der Wel en Berry de Jong zorgden voor een opleving van Atlantis 2, waardoor de Almeerse tegenstander even van zijn stuk gebracht leek. Helaas trok deze laatste ploeg toch aan het langste eind door tegen het eind van de tweede helft verzorgd en rustig aanvalsspel te laten zien en de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Met een eindstand van 10-14 kan het tweede team van Atlantis terugkijken op een redelijke wedstrijd, waar nog zeker ruimte voor verbetering in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Hier zal de komende trainingen weer flink aandacht aan besteed worden om in de komende wedstrijden de vechtlust van de ploeg om te zetten in winstpartijen.

Op zaterdag 5 december speelt zowel Atlantis 1 als Atlantis 2 hun volgende thuiswedstrijd in sporthal de Phoenix tegen gezamenlijke tegenstander uit de poules, KIOS 1 en 2. Atlantis 2 mag als eerste aantreden om 13.25 uur. We hopen op uw support tijdens beide wedstrijden!

Op zaterdag 21 november stond voor het tweede team van Atlantis de eerste zaalwedstrijd van het seizoen op het programma. De eerste helft van het veldseizoen werd voorlopig vrij succesvol afgesloten door de ploeg met een tweede plek op de ranglijst. Concurrent VZOD staat in deze poule voorlopig eerste, maar … Lees meer »