SDO verliest met 16-17

Geplaatst op: 23 november 2009

Inzet en veerkracht niet beloond

Zaterdag 21 november speelde SDO haar eerste thuiswedstrijd tegen het Gorkumse GKV. De wedstrijd startte niet op de geplande 19.35 uur, maar begon wat later door uitloop van het programma en een niet-werkende schotklok. Na de reparatie en het inschieten door beide teams kon de wedstrijd beginnen. SDO begon goed met een voorsprong, maar gaf deze voor rust al weer uit handen. Na rust liep de bezoekende ploeg verder uit, SDO klampte aan, kwam gelijk, maar verloor uiteindelijk met 1 punt verschil: 16 – 17.

De ploeg uit Gorinchem liet direct zien waarom ze naar ‘fort oranje’ afgereisd waren en opende de score, 0-1. SDO maakte gelijk via een schotje achter de korf van Harmen de Bruin.

SDO liep uit via 3-1 en 5-3, waarna GKV in 10 minuten aanklampte tot 5-5. Vervolgens was het GKV dat iedere keer een voorsprong van een punt pakte, waarna SDO aan mocht sluiten. Na 8-8, wist GKV voor het eerste een gaatje van twee te slaan: 8 – 10. Toen waren de vijf minuten zuivere speeltijd om en gingen de ploegen naar de kleedkamers. Duidelijk was wel dat er ook vandaag weer wat te halen was voor de Kamerikers. Waar vorige week in de fase na rust de wedstrijd uit handen werd gegeven, moest de ploeg dit keer fel de tweede helft ingaan.

SDO kwam dus de kleedkamers uit met de intentie om de tweede helft terug te komen (en nog wat meer), maar juist Willem Roest van GKV liet zien dit plan niet te doen willen laten slagen, 8 – 12 in het voordeel van de bezoekers. Veel mensen op de tribune dachten mogelijk nu al dat SDO zou moeten afhaken in de strijd, maar SDO liet opnieuw zien veerkracht te bezitten. Middels een wonderschone onderhandse bal van ver door Harmen de Bruin, een doorloopbal van Bouke van Koerten en een afstandstreffer van Mark Meijers sloot SDO aan. Even later stond er ook 13-13 en 14-14 op het bord. Maar nadat Mark Meijers een door Maurice Blokland verkregen strafworp verzilverde sloeg het noodlot voor hem toe. Meijers landde niet goed bij een sprongduel en zwikte zijn enkelbanden flink, waarna hij gelijk het veld moest verlaten. SDO leek enigszins aangeslagen en kwam 14-16 achter, maar Meijers’ vervanger Dico Beijeman zorgde voor aansluiting. Enkele minuten later schoot Maurice Blokland de 16 – 16 binnen en de vijf spannende, laatste minuten waren inmiddels ingegaan. Vrij snel scoorde GKV de 16-17 van afstand binnen, maar SDO had nog tijd genoeg om gelijk te maken, kreeg daar ook kansen toe, maar GKV speelde de wedstrijd slim uit en pakte twee punten.

De domper om na zoveel inzet toch met 1 punt verschil te verliezen was voelbaar bij de Kamerikers. Toch moeten de kopjes naar de volgende wedstrijd worden gericht, want dan zal SDO uit spelen tegen het ongeslagen Avanti uit Pijnacker.

Inzet en veerkracht niet beloond   Zaterdag 21 november speelde SDO haar eerste thuiswedstrijd tegen het Gorkumse GKV. De wedstrijd startte niet op de geplande 19.35 uur, maar begon wat later door uitloop van het programma en een niet-werkende schotklok. Na de reparatie en het inschieten door beide teams kon … Lees meer »