Atlantis 1 zegeviert in Alkmaar

Geplaatst op: 16 november 2009

Afgelopen zaterdag speelde het door de Rabobank gesponsorde Atlantis 1 haar eerste zaalwedstrijd tegen DSO in Alkmaar. Beide ploegen troffen elkaar eerder dit seizoen op het veld, dit duel werd gewonnen door Atlantis met 11-7. Het team van Atlantis heeft met de overgang naar de zaal een enkele wijziging ondergaan. In verband met blijde omstandigheden is Sandra Gortenmulder komen te spelen op de plek van Kim Stolk.

Na een ruime oefenperiode kon vol vertrouwen begonnen worden aan de wedstrijd tegen DSO. Atlantis kon rekenen op een zeer goed gevulde reservebank en de steun van een enkele supporter die was afgereisd naar Alkmaar.
Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd en leken goed aan elkaar gewaagd. Atlantis opende de score door een goede actie van Mark Goverse, waarna de stand tot aan de rust gelijk opging. De tweede helft van de wedstrijd werd begonnen met een stand van 7-7. Na rust scoorde DSO een afstandschot waardoor de ploeg uit Alkmaar op voorsprong kwam. Atlantis wist echter met uitgekiend aanvalsspel de voorsprong over te nemen en gaf deze niet meer uit handen tot en met het einde van de wedstrijd. In de laatste fase van de wedstrijd bracht coach Mark van den Brink Melissa van der Stap en Tamara Gortenmulder in de ploeg. Aan de zijde van DSO ontvingen twee spelers tweemaal een gele kaart, waardoor zij met ‘rood' van het veld werden gestuurd. Dit alles beïnvloedde het uitstekende samenspel van Atlantis echter niet. Het eindsignaal klonk met een stand van 12-19 op het scorebord: een ruime, welverdiende overwinning voor de Rabobankploeg uit Mijdrecht.

Komende zaterdag speelt Atlantis 1 geen wedstrijd. Wij hopen u echter te verwelkomen als toeschouwer bij de wedstrijd van Atlantis 2, om 18.15 uur in sporthal de Phoenix te Mijdrecht.

Afgelopen zaterdag speelde het door de Rabobank gesponsorde Atlantis 1 haar eerste zaalwedstrijd tegen DSO in Alkmaar. Beide ploegen troffen elkaar eerder dit seizoen op het veld, dit duel werd gewonnen door Atlantis met 11-7. Het team van Atlantis heeft met de overgang naar de zaal een enkele wijziging ondergaan. … Lees meer »