Hertha speelt gelijk in topper

Geplaatst op: 2 november 2009

Hertha heeft in de thuiswedstrijd tegen koploper Vliegdorp een punt overgehouden. In een boeiende topper had Vliegdorp het betere spel en het meeste balbezit, maar Hertha de kansen.

Vliegdorp de ongeslagen koploper in de vijfde klasse C met 54 doelpunten voor en slechts zes tegen kwam afgelopen zaterdag op bezoek in Vinkeveen. Hoofdtrainer Sjaak ten Den en trainers Rodger van der Hulst, Stefan van der Berg en Bertus Blok hadden hun huiswerk goed gedaan. Met een tactische aanpassing en een zeer gedisciplineerde uitvoering kon Hertha het spel van de Soesterbergers ontregelen en kreeg het de beste kansen voor de overwinning.

Hertha begon uitstekend aan de wedstrijd, het ving Vliegdorp op en kwam zelf een aantal keren gevaarlijk uit. Binnen tien minuten kon Hertha de eerste grote kans noteren, na een mooie voorzet van rechtsback Tim Bendemacher kopte Rick Koot hard op de lat. Vliegdorp was gewaarschuwd maar had grote moeite met het spel van Hertha. Binnen het kwartier kreeg Hertha de beloning na het harde werken. Een voorzet van opnieuw Bendemacher kwam via spits Jorg Landwaart (foto) en weifelend optreden van keeper Vermeulen bij Wessel Maijer terecht die simpel raak kon koppen, 1-0.

Na een half uur spelen kwam Vliegdorp beter in de wedstrijd. Vliegdorp ging met drie spitsen spelen en met een tactische omzetting op het middenveld kwam de koploper beter in de wedstrijd. Hertha had vooral op het middenveld moeite met de omschakeling waardoor Vliegdorp gevaarlijker kon worden. De afstandsschoten leverden echter weinig problemen op voor de debuterende Hertha keeper Wouter Moen. Na 40 minuten spelen kwam Vliegdorp echter wel langszij. Topscorer van Essen werd aangespeeld in de zestien meter, die met een snelle kapbeweging zich knap vrijspeelde en hard de gelijkmaker tegen de touwen schoot, 1-1.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Hertha ving Vliegdorp op en kwam er snel en gevaarlijk uit. Na ruim een uur spelen werd een prachtige aanval opgezet door Bendemacher, na een één twee met Landwaart schoot de jonge rechtsback van 20 meter rakelings over. Tien minuten later kreeg Hertha de grootste kans om opnieuw op voorsprong te komen. Landwaart sneed vanaf links het strafschopgebied in, via keeper Vermeulen kwam de bal bij Maijer terecht, maar zijn inzet uit de draai werd van de lijn gehaald.

Vliegdorp had moeite om echte kansen te creëren. De Hertha verdediging met Bendemacher, van de Broek, Overzee en Liesveld bleef, mede door het vele loopwerk op het middenveld, goed overeind tegen de toenemende druk van Vliegdorp. De Soesterbergers hadden het balbezit en waren dreigend maar kon niet echt gevaarlijk worden. Een kwartier voor tijd kreeg Hertha opnieuw een grote kans om de wedstrijd te beslissen. Koot kon uit een corner vrij inkoppen, maar kopte rakelings naast. In de 82ste minuut kopte ook Rick Aarsman nog voorlangs uit een vrije trap, maar de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Vliegdorp dacht vlak voor tijd nog aan een strafschop, maar dit werd weggewuifd door de goed leidende scheidsrechter Schopman.

Met de juiste tactiek, grote inzet en een uitstekende teamprestatie heeft Hertha goed tegenstand geboden tegen het sterke Vliegdorp en hun positiespel en aanvallen kunnen ontregelen. De Vinkeveeners hebben de kansen gehad om de overwinning binnen te halen maar er zat helaas niet meer in dan 1-1.

Door het gelijkspel is Hertha gepasseerd door OSO dat thuis won van Legmeervogels (2-1). De ploeg uit Loosdrecht heeft staat twee punten voor, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. De nummers vier (SDZ) en vijf (OSM'75) van de competitie gingen onderuit tegen Overamstel en Zeeburgia. Voor Hertha is het belangrijk om de lijn door te trekken en ook tegen lagergeklasseerde ploegen met zoveel inzet en discipline te spelen.

Hertha 2 won thuis simpel van Benschop met 3-1, Mike van Veen (2 keer) en Thomas Liesveld waren de doelpuntenmakers. Hertha 2 is koploper in de competitie. Komende zaterdag speelt Hertha 2 uit tegen De Meern, de wedstrijd begint om 15.00 uur in IJsselstein.

Hertha 1 speelt zaterdag uit tegen KDO uit de Kwakel. Om 14..00 uur zal er worden afgetrapt op sportpark Vuurlijn in de Kwakel.

Hertha heeft in de thuiswedstrijd tegen koploper Vliegdorp een punt overgehouden. In een boeiende topper had Vliegdorp het betere spel en het meeste balbezit, maar Hertha de kansen. Vliegdorp de ongeslagen koploper in de vijfde klasse C met 54 doelpunten voor en slechts zes tegen kwam afgelopen zaterdag op bezoek … Lees meer »