Eindelijk weer winst voor HVM Dames 1

Geplaatst op: 2 november 2009

Na een weekje rust en wat goede gesprekken, heeft Dames 1 van Hockey Vereniging Mijdrecht zich weer weten te herpakken. Ze moesten afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Magnus (helemaal uit Schagen!) spelen.

Het was een wedstrijd met veel ongelukken. Dit lag niet aan de scheidsen, die lieten het spel gewoon lekker vlot verlopen. Door wat onhandige passes en onhandig stopwerk, werd de één na de ander naar de duckout getild, bij allebei de teams. Mijdrecht schrok wel behoorlijk toen een keiharde bal van Claudia Röling op de neus van Simone Wagemakers belandde. Vlak daarna raakte Claudia Röling zelf ook nog eens geblesseerd, toen ze haar knie verdraaide terwijl ze één van haar prachtige backhandgoals wilde maken.
Gelukkig konden beide speelsters later weer het veld in om het team te helpen!

Er werd goed samen gespeeld door HVM, veel en snel overgepassed en weinig gezeurd met wisselen. Iedereen werkte hard en liet zich niet uit het veld slaan door al het commentaar wat op onze scheidsen werd geleverd.
In de rust stond Mijdrecht 3-0 voor, dankzij 3 mooie en strakke doelpunten. Saskia Kraan scoorde één keer uit een assist van Jolien Uijenkruijer. Marloes Veldstra scoorde wel twee keer vanuit haar nieuwe spitspositie. Wat een enthousiasme! Dit is duidelijk haar beste positie.
Na de rust was Magnus ineens heel fanatiek en actief, waar Mijdrecht even van schrok. Magnus brak vaak door, maar gelukkig is Mijdrecht in het bezit van een hele goede keepster, Babs Hagendoorn. Claudia Röling scoorde gelukkig nog een mooi, hard doelpunt, waar het team al op hoopte dat zij dat nog zou gaan doen. Magnus scoorde helaas ook nog drie keer. Deze hadden niet allemaal mogen gebeuren, maar hierdoor werd Mijdrecht weer fanatiek omdat ze het wilden rechtzetten. Het werd spannend, zouden ze dan toch weer met een gelijkspel eindigen bij een wedstrijd waar de drie punten gepakt moeten worden? Aan de kant steeg de spanning ook. Gelukkig scoorde Claudia Röling nog het laatste doelpunt en floten de scheidsen de wedstrijd af.

Eindelijk weer drie punten voor Mijdrecht! Ze moeten nog leren om niet in te kakken tijdens de tweede helft en altijd fanatiek te hockeyen zoals ze nu deels heel goed gedaan hebben. Volgende week spelen ze uit tegen Heerhugowaard, die nu één plek onder Mijdrecht staat. Spannend dus!

Na een weekje rust en wat goede gesprekken, heeft Dames 1 van Hockey Vereniging Mijdrecht zich weer weten te herpakken. Ze moesten afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Magnus (helemaal uit Schagen!) spelen. Het was een wedstrijd met veel ongelukken. Dit lag niet aan de scheidsen, die lieten het spel gewoon … Lees meer »