Mooie overwinning voor Atalante D3

Geplaatst op: 2 november 2009

Woensdag 28 oktober speelde het jonge talentvolle D3 tegen VCH D7, de nummer 6 tegen de nummer 7. De eerste set moest de motor nog een beetje op gang komen. Het was spannend maar een paar mooie set-ups van Xuee Lont en smashes van Tanja van Eijk zorgden er uiteindelijk voor dat de eerste set met 22-25 naar de Creavorm ploeg ging.

In de 2de set ging het beter. Het was duidelijk te zien dat de jonge talenten steeds meer een team worden, vorige wedstrijden was het probleem dat ze nog niet zo op elkaar ingespeeld waren. Maar iedereen wist z'n plek, schreeuwde er op "los" en pakte de ballen. Iedereen was gemotiveerd. Tanja viel helaas uit vanwege een hardnekkige en pijnlijke enkelblessure. De aanval liep lekker dankzij de aanvalstraining van trainer Frans Roos. Een goede pass, set-up en BOEM, weer een punt. Deze set verloor het team een aantal dubieuze punten doordat de scheids vond dat er touché gemaakt werd bij een aanval van de tegenstander. Hij had niet helemaal gelijk. Ook kregen de dames te horen dat de opstelling niet klopte... Ondanks deze tegenslagen wonnen de dames ook de tweede set met ruim verschil:14-25.

De start van de 3de set was minder alert, maar de dames herpakten zich en de flow kwam terug. Met name Mariska van der Spoel deed erg sterk verdedigingswerk, al de hele wedstrijd trouwens. Veel ballen werden van de grond gehouden en konden aan het net mooi worden afgemaakt. Ondanks wederom wat twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter hield het team het hoofd koel en pakte ook deze set met 14-25.

De laatste set startte wederom minder sterk en er ontstond een redelijke achterstand van 14-6. Coach Frans Roos zette de dames weer op het rechte pad in een time-out en het Creavorm team begon aan een mooie inhaalrace. Dat betekende dat het lawaai in de zaal ook weer omhoog ging vanwege het geklap en geschreeuw. De tegenstander werd zenuwachtig en ging fouten maken. Mede dankzij de harde middenaanvallen van Annike van Kouwen, mooie smashes van Suzanne Arts en Malou de Vries, goede passes van Denise van der Laan en de tactische middenballen van Lisa Beijer wonnen de dames ook de 4de set met 21-25 en staan nu op een sterke vierde plek.

Woensdag 28 oktober speelde het jonge talentvolle D3 tegen VCH D7, de nummer 6 tegen de nummer 7. De eerste set moest de motor nog een beetje op gang komen. Het was spannend maar een paar mooie set-ups van Xuee Lont en smashes van Tanja van Eijk zorgden er uiteindelijk … Lees meer »