Atalante H1 wint met moeite

Geplaatst op: 2 november 2009

Maandagavond 26 oktober hebben de A-side mannen hun 5e wedstrijd van het seizoen gespeeld in Haarlem tegen Die Raeckse H1 dat momenteel op plaats 10 in de poule staat. De A-side mannen begonnen de eerste set met Frans Roos, Martijn de Vries, Robert Hardeman, Rick de Groot, Leonard de Jong en invaller Ton Plomp (H2). De coach van deze avond was Bas van der Lubbe die in de vorige wedstrijd een lichte blessure had opgelopen in het bovenbeen. Op de bank zat Sven Pothuizen.

Na aanvang van de wedstrijd (21:45u) ging het rommelig en de aanvallen werden gekeerd door goede blokkeringen aan de kant van Die Raeckse. De A-side mannen liepen achter de feiten aan en konden de klap niet uitdelen, ze sloten de eerste set af met 25-22 verlies. De 2e set was een kopie van de eerste en eindigde dan ook in een 25-23 verlies.

2-0 achter. Nu moest er wat gebeuren. Na een goede peptalk van de coach gingen de A-side mannen met volle overtuiging de 3e set in. De peptalk had effect, de aanvallen gingen goed en de blokverdediging was nu wel aanwezig om de geblokte ballen weer in het spel te brengen. De mannen hadden een mooie voorsprong te pakken: 11-22. Maar de Haarlemmers gaven zich niet gewonnen en boden flink tegenstand. Met enig geluk herpakten de Vinkeveners zich en wisten de set winnend af te sluiten met 18-25.

In de belangrijke vierde set moest duidelijk worden wie onder de druk het beste kon presteren. De A-side equipe ging niet goed van start en bij een stand van 2-2 volgde een zeer discutabele beslissing van de scheidsrechter. Martijn de Vries was als door een dikke horzel gestoken en reageerde vanaf de bank: "Je mag niet gokken scheids, het is hier geen casino!" De scheidsrechter was niet van zijn stuk te brengen en hield voet bij dat stuk dus. De mannen waren even van slag en kwamen op een kleine achterstand. Maar getergd door de onrechtmatigheid werd dubbel ingezet en het kwam tot een voorsprong en uiteindelijk een 18-25 winst.

Dan de belangrijke 5e set. Gingen de mannen uit Vinkeveen 3 punten meenemen uit Haarlem? Jazeker! Die Raeckse wist niet meer hoe ze het op moesten lossen na hun 2-0 voorsprong en de terugval naar 2-2. De 5e set eindigde dan ook in een mooie 9-15 winst voor Atalante Heren 1. De volgende wedstrijd is op vrijdag 6-11 in De Boei om 21:00u tegen VCH H3, de 7e in de poule.

Maandagavond 26 oktober hebben de A-side mannen hun 5e wedstrijd van het seizoen gespeeld in Haarlem tegen Die Raeckse H1 dat momenteel op plaats 10 in de poule staat. De A-side mannen begonnen de eerste set met Frans Roos, Martijn de Vries, Robert Hardeman, Rick de Groot, Leonard de Jong … Lees meer »