CSW pakt periodetitel

Geplaatst op: 2 november 2009

CSW kende tegen Kennemerland een droomstart want reeds na 2 minuten spelen stond de 0-1 al op het bord. Een prima pass in de diepte van Ronnie Hilhorst bereikte de wegsprintende Jay Klaas Wijngaarden die vervolgens de keeper omspeelde en beheerst inschoot. Kennemerland beperkte zich vooral tot verdedigen en daardoor moest CSW het geduld blijven opbrengen om de juiste opening te vinden. Achterin en op het middenveld werd de bal keurig rondgespeeld en van daaruit werd er geprobeerd om de spitsen te bereiken. Zo werd Wijngaarden vanaf het middenveld goed aangespeeld en draaide knap weg van zijn tegenstander maar zijn schot werd knap gekeerd door de doelman. CSW had de pech toen een onhoudbare pegel van Alexander Bos van de lijn werd weggekopt. De tweede fase van de eerste helft werd wat rommeliger waarin CSW de sterkere ploeg bleef en Kennemerland nauwelijks voor enig gevaar kon zorgen richting het doel van Jordi Wens. Wens stond wel op de juiste plek bij een schot van buiten de zestien die hij keurig uit de hoek tikte. Aan de andere kant was Cabeza dicht bij de tweede treffer toen hij uit de draai net voorlangs schoot.

Na rust een agressiever Kennemerland dat iets meer druk probeerde te zetten. CSW raakte daarvan niet echt van de wijs maar speelde iets te slordig bij balbezit. CSW bleef de gevaarlijkste ploeg en kreeg ook nog wel wat kansen. Zo werd Wijngaarden de diepte ingestuurd maar waar hij beter de bal breed had kunnen leggen op de vrijstaande Cabeza stuitte hij nu op de keeper van Kennemerland. Een prima aanval over rechts gaf invaller Rick Verweij een heel vrij veld richting keeper. De inzet van Verweij kon echter ternauwernood worden gestopt door de prima doelman van Kennemerland. Een pegel van Cabeza was wederom een prooi voor de keeper. Kennemerland werd nog gevaarlijk toen uit een hoekschop richting de hoek werd gekopt maar een prima redding van Jordi wens voorkwam de gelijkmaker. Vlak voor tijd kon CSW eindelijk opgelucht ademhalen toen Wijngaarden na een pass van Cabeza alleen op de keeper afging en prima afmaakte. Bijna kon Kennemerland de eer nog redden maar het stuiterende schot eindigde voor CSW gelukkig op de lat.

Zo sloot CSW de eerste periode van acht wedstrijden af met een degelijke overwinning waar eigenlijk niet veel op af viel te dingen. A.s. zaterdag speelt CSW weer thuis om 14.30 uur tegen HCSC uit Den helder.

CSW heeft afgelopen zaterdag de eerste periodetitel weten te veroveren door een terechte zege bij Kennemerland. Na een 0-1 ruststand stapte de ploeg van trainer Dennis van den IJssel na negentig minuten met een 0-2 zege van het veld. CSW kende tegen Kennemerland een droomstart want reeds na 2 minuten … Lees meer »