Unitas-heren pakken 3 punten in Amersfoort

Geplaatst op: 2 november 2009

De heren van het Mijdrechtse Unitas reisden afgelopen vrijdag af naar Amersfoort om daar het plaatselijke Wilhelmina H3 te bestrijden. Deze ploeg stond slecht één plaats hoger op de ranglijst dan Unitas en dus was het zaak weer de benodigde punten te behalen. Door een blessure aan zijn knie moest Maarten Meulemans noodgedwongen thuis blijven. Tijdens het inspelen kreeg Robbert van der Meer last van zijn grote teen, waardoor de eerste set met een andere samenstelling werd aangevangen dan gebruikelijk. Dit zorgde voor wat onrust in het spel van de Mijdrechtenaren, waar de tegenstander dankbaar gebruik van maakte. De Amersfoorterrs bouwden gedurende de eerste set een gedegen voorsprong op. Na een tweetal time-outs wisten de heren van Unitas de zaak toch nog aardig te herstellen, maar de winst was toch voor Wilhelmina met 25-21.

In de tweede set was Robbert van der Meer - na het nodige oplapwerk - weer inzetbaar en dit gaf zichtbaar wat meer rust in het team. De organisatie stond beter en qua patronen leek alles te kloppen in deze set. Er werd goed aangevallen en zeer goed geserveerd. Vooral middenaanvaller Johan Samson zette aan het eind van de set een goede reeks neer en dit leverde een verdiende 14-25 setwinst op.

In de derde set bleven de heren van Unitas goed in hun spel en ook deze set werd een kopie van de tweede set. Ook hier weer winst voor de Mijdrechtse volleybalheren met de setstand van 20-25.

In vierde set leek Unitas ook de setwinst te pakken, maar aan het eind van de set
ontspon zich een gelijkopgaande strijd. Helaas kon ook hier Unitas - evenals in de voorgaande wedstrijden - in de beslissende momenten van de set niet doordrukken. Na een bloedstollend einde ging de vierde set nipt met 29-27 verloren. En hiermee de kans om de Amersfoortse ploeg op de ranglijst te passeren.

Na de toss voor de vijfde set gingen de mannen van Unitas goed uit de start blokken.
Bij de wisseling van veld halverwege de set stond er een 3-8 voorsprong op het scorebord. De heren uit Mijdrecht volleybalden goed door en maakte set met 8-15 af.

Ondanks de 2-3 winst waren de heren ervan bewust dat ze in een grotere overwinning hebben laten lopen.

Volgende wedstrijd:
Woensdag 4 november 2009 - 19:30 uur - Sporthal de Phoenix
Unitas H1 - VIF H1 (Hilversum)

De heren van het Mijdrechtse Unitas reisden afgelopen vrijdag af naar Amersfoort om daar het plaatselijke Wilhelmina H3 te bestrijden. Deze ploeg stond slecht één plaats hoger op de ranglijst dan Unitas en dus was het zaak weer de benodigde punten te behalen. Door een blessure aan zijn knie moest … Lees meer »