Unitas-volleybal kan goede start geen vervolg geven

Geplaatst op: 26 oktober 2009

Op donderdag 1 oktober togen de heren naar Sporthal De Lunet in Naarden om tegen het plaatselijke Keizer Otto/Trivolley H1 te spelen. De eerste overwinning in het nieuwe seizoen werd knap doorgezet in de eerste set. Er werd fris van de lever gespeeld en een verdiende 20-25 setoverwinning was het logische gevolg.
De plaatselijke volleyballers uit Naarden schakelden in de tweede set een tandje bij en lieten in deze set Mijdrechtenaren alle hoeken van het veld zien: 25 - 16. Daarna ontspon zich een gelijkopgaande strijd waarbij Unitas steeds in de achtervolging was maar de kloof net niet kon slechten. De derde en vierde set gingen dan ook beide met 25 - 20 verloren. Eindconclusie: een 3-1 nederlaag en slechts 1 punt in de knip.

De week er op de thuiswedstrijd tegen het vorig seizoen op de tweede plaats geëindigde PrimaDonna/Huizen H3 uit het gelijknamige Huizen. Een wedstrijd waar de vonken van afspatten. Degene die deze wedstrijd niet gezien hebben hebben echt iets gemist. Huizen startte zoals van hun positie verwacht kon worden, nam het initiatief en liep gaandeweg de set steeds verder weg. Op het moment dat ze dachten dat de set al binnen was begon het bij de Mijdrechtse heren te lopen en punt-voor-punt de achterstand ingelopen. De achterstand werd steeds geringer en de coach van de Huizenaren wisselde zich rot om steeds te anticiperen op de Mijdrechtse dadendrang. De blikken aan Huizen-kant werden steeds benauwder en de mannen van Unitas werden steeds vastberadener. Helaas was de opgelopen achterstand iets te groot (of de set iets te kort) om de set binnen te slepen: 24 - 26.
De tweede set zetten de Mijdrechtse volleyballers het goede spel voort wat nu resulteerde in een ruime voorsprong voor Unitas van uiteindelijk 20 - 14. Bij 23 - 19 leek ook deze set gespeeld, maar nu waren het de mannen van Huizen die alles op alles zetten en ook hier weer punt-voor-punt de achterstand inliepen.
Unitas was in deze fase niet gelukkig. De laatste 2 punten wilden niet binnen vallen en uiteindelijk na een heroïsche strijd van beide zijden werd het 28 - 30 in de tweede set.
Normaal zou er nu iets moeten breken bij de onderliggende ploeg maar de Mijdrechtenaren toonden karakter. Er bleef goed gevolleybald worden maar de mannen uit Huizen waren toch echt een maatje te groot. Met respectievelijk 21 - 25 en 18 - 25 gingen ook de derde en vierde set verloren en zo werd er aan deze wedstrijd geen punt overgehouden, alhoewel ook de winnende partij dat terecht had gevonden.

Afgelopen vrijdag was de uitwedstrijd tegen Nederhorst den Berg H2. Met een incompleet team en enkele niet geheel fitte spelers werd ook daar de strijd weer aangegaan. De eerste set werd relatief ruim verloren met 25 - 19. Daarna was het spel op de wagen en ontwikkelde zich een gelijkopgaande strijd. Helaas kon ook hier Unitas in de beslissende momenten van de set niet doordrukken. Met iets meer geluk wellicht hadden de sets ook in Mijdrechtse handen kunnen vallen. Nu werden zowel de tweede als de derde set met het kleinst mogelijke verschil verloren: 25 - 23 en 27 - 15. De aansluitende vierde set was de pijp leeg en alleen voor de statistiek hiervan nog de eindstand: 25 - 18.

Samenvattend: de Mijdrechtse volleyballers werken er hard voor maar moeten nog even ‘doordrukken' op de beslissende momenten. Dan kan de laaggeplaatste klassering zomaar weer verlaten worden voor een positie die meer recht doet aan de volleybalcapaciteiten van de Mijdrechtenaren.

Volgende wedstrijd:
vrijdag 30 oktober Sporthal Schuilburgh, Amersfoort
21.15 u. Wilhelmina H3 - Unitas H1

De Mijdrechtse volleyballers van Unitas hebben hun goede competitiestart in de drie navolgende wedstrijden geen vervolg kunnen geven. Hoewel nergens echt weggespeeld te zijn konden de Mijdrechtse heren uit de drie wedstrijden slechts één punt bij elkaar sprokkelen. Op donderdag 1 oktober togen de heren naar Sporthal De Lunet in … Lees meer »