Ongeslagen kampioen, de VZOD A1

Geplaatst op: 19 oktober 2009

Afgelopen zaterdag mocht VZOD A1 bewijzen dat het ongeslagen kampioen kon worden in de eerste helft van het veldseizoen. De zaterdag daarvoor had de A1 met een eindstand van 10-11 hun directe concurrent, LUNO A1 uit Lintschoten, al uitgeschakeld en het kampioenschap bemachtigd. Na de overwinning van deze zeer moeizame wedstrijd, in de regen op het gras, had de VZOD A1 afgelopen zaterdag genoeg
zelfvertrouwen om de wedstrijd tegen Oranje Nassau A1 sterk te beginnen.

Het vanuit Amstelveen afgereisde team was al eerder in het seizoen door de VZOD A1 op haar plek gezet door een overwinning van de Kudelstaarters met 6-13. Zoals gezegd begon de VZOD A1 afgelopen zaterdag sterk en kwam het na één tegen-doelpunt gelijk terug tot 3-1 door een strafworp van Lars van Limpt en twee mooie doelpunten van Anika van Os. De twee dames van het eerste aanvalsvak, Diana Weststeijn en Sharon Uffelie, breidden deze voorsprong uit tot een stand van 5-1. Na een mooie doorloopbal van Jan-Willem Weststeijn liet Paul te Riele uiteindelijk het tweede tegen-doelpunt door. Hij herstelde dit echter snel door tot twee keer toe een vrijebal te scoren, helaas voor hem telde er maar één van. Uiteindelijk bracht Alyssa te Riele de stand voor rust tot 9-2 met een flink afstandsschot.

De rust bracht voor trainer/coach Frits Vink en assistent trainer/coach André Uffelie de gelegenheid om de VZOD A1 een paar aandachtspunten op te spelden en het team klaar te maken voor een tweede helft. En dat is hen zeer zeker gelukt. De VZOD A1 breidt de
stand uiteindelijk als maar verder uit tot 16-2. De supporters brachten de wedstrijd tot een hoogtepunt toen zij Remko Kuitert uiteindelijk wisten te stimuleren een mooie doorloopbal te scoren. De laatste 5 minuten waren voor de twee heren die deze
wedstrijd nog niet aan spelen toe waren gekomen, Nils van Os en Barry van Limpt. Nils slaagde erin om in deze korte tijd nog een doelpunt mee te pakken en de wedstrijd te laten eindigen op een eindstand van 19-2. De dank van de VZOD A1 gaat uit naar de altijd paraat staande spelers uit de VZOD A2 en naar de (trouwe) supporters. Doelpuntenmakers: Lars van Limpt (4x), Anika van Os (3x), Jan-Willem Weststeijn (3x), Paul te Riele (3x),Alyssa te Riele (2x), Diana Weststeijn (1x), Sharon Uffelie (1x), Remko Kuitert (1x), Nils van Os (1x).

Afgelopen zaterdag mocht VZOD A1 bewijzen dat het ongeslagen kampioen kon worden in de eerste helft van het veldseizoen. De zaterdag daarvoor had de A1 met een eindstand van 10-11 hun directe concurrent, LUNO A1 uit Lintschoten, al uitgeschakeld en het kampioenschap bemachtigd. Na de overwinning van deze zeer moeizame … Lees meer »