Verlies voor VZOD

Geplaatst op: 19 oktober 2009

Trainer/coach Klaas Bosman kon voor de tweede keer dit seizoen beschikken over een complete en fitte selectie. Het praatje, de warming-up en het inschieten zat erop en VZOD/vdBoon begon gemotiveerd aan de laatste veldwedstrijd. Na tien minuten spelen viel het eerste doelpunt van de wedstrijd in het voordeel van het studententeam uit Amsterdam. Het was al vrij duidelijk te zien dat deze wedstrijd niet ‘even' werd gewonnen en daarom moest de thuisploeg een tandje bij zetten. Na een kwartier spelen leken de teams aan elkaar gewaagd, wat ook in de stand terug te zien was, 2-2. VZOD/vdBoon kwam daarna meer in het spel maar dat leidde niet tot een doelpunt. De kansen waren er, er werd echter verzuimd ze af te maken. Hiervan kon SKV Amsterdam profiteren en kreeg in de 24e minuut een stip mee. VZOD/vdBoon liet zich niet kisten en hield de moed er in. Na drie doelpunten in de laatste tien minuten begon de rust met een gelijke stand van 4-4.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Twee teams die erg aan elkaar gewaagd waren en waarbij de score gelijk opliep. Er werd lang niet gescoord maar uiteindelijk nam SKV Amsterdam een voorsprong en met nog vijf minuten te gaan leek de uitslag al bepaald. VZOD/vdBoon toonde echter veerkracht en kwam toch heel goed terug. Arjan de Boer begon met een knap afstandschot en Bart Verheul benutte een strafworp, waardoor de stand op 7-8 kwam. Met nog anderhalve minuut te gaan werd er volop aangevallen en goed verdedigd. Martijn Vervark had nog een aantal kansen maar het mocht niet meer baten. De eindstand was vastgezet en de eerste nederlaag voor VZOD/vdBoon was een feit. Trainer/coach Klaas Bosman sprak na afloop van een goede tegenstander: "We zijn verrast door het goede spel van de tegenstander. We hadden veel mogelijkheden, maar hebben teveel kansen niet verzilverd. Acht tegendoelpunten is zeer acceptabel, we hebben goed verdedigd en feitelijk weinig weggeven. Helaas stelden wij er te weinig daadkracht tegenover."

VZOD/vdBoon blijft koploper in de competitie, alleen moeten ze deze positie wel delen met concurrent Atlantis uit Mijdrecht. Het tweede team van VZOD bleef tot nu toe ongeslagen en kon ook hun laatste veldwedstrijd omzetten in een overwinning. Een uiterst matige eerste helft werd gevolgd door een uitstekende 2e helft, waardoor het scorebord een eindstand van 7-3 in het voordeel voor de thuisploeg liet zien. Het derde seniorenteam van VZOD was vele malen beter dan hun tegenstander, ADOS uit Hoorn. Vanaf de eerste minuut lieten ze zien waarom zij koploper waren. De 14-5 eindstand was dan ook geen verrassing. Ook dit team heeft nog geen punt verloren! Het juniorenteam van trainer/coach Frits Vink heeft de laatste veldwedstrijd met flinke cijfers gewonnen van tegenstander Oranje Nassau uit Amstelveen. Ze waren vorige week al kampioen geworden maar mochten het thuis nog eventjes dunnetjes over doen. En zij bewezen hierbij waarom zij kampioen zijn geworden. Het prijsschieten stokte bij 19-2! VZOD gaat de winterperiode weer de zaal in. Voor meer info: www.vzod.nl

Na zes achtereenvolgende overwinningen is de eerste nederlaag een feit voor VZOD/vdBoon. In eigen huis wist de koploper niet te winnen van SKV Amsterdam. Na een spannend einde gaf het scorebord een uitslag van 7-8 aan. Trainer/coach Klaas Bosman kon voor de tweede keer dit seizoen beschikken over een complete … Lees meer »