Hertha pakt in laatste minuut de verdiende drie punten

Geplaatst op: 19 oktober 2009

Hertha heeft afgelopen zaterdag de belangrijke uitwedstrijd van directe concurrent OSM'75 met 0-1 gewonnen. De spannende wedstrijd werd vlak voor tijd in Vinkeveens voordeel beslist door een strafschop.

Hertha besefte het belang van de uitwedstrijd tegen directe concurrent OSM'75 en begon scherp aan de wedstrijd. Het team van trainer Sjaak ten Den had een groot overwicht en drong de thuisploeg terug op eigen helft. Het kunstgrasveld was hard en daardoor moeilijk bespeelbaar en OSM probeerde met veel fysiek spel de wedstrijd te ontregelen. Hertha was de beter voetballende ploeg en creëerde een aantal kansen om nog voor de rust op voorsprong te komen. OSM hanteerde de lange bal, maar werd nauwelijks gevaarlijk. De doelpunten bleven de eerste helft uit.

Na rust ging Hertha opnieuw op zoek naar een de openingstreffer. De wedstrijd had ook de tweede helft een eenzijdig spelbeeld. Hertha had het balbezit en de kansen en OSM probeerde met defensief spel voor een gelijkspel te gaan. Met invallers Jeffrey Cijs en Peter Post werd er met nog meer druk naar voren gespeeld om een goal te forceren. Vlak voor tijd leek Hertha eindelijk op voorsprong te komen. Na een schot van Jorg Landwaart kon Wessel Maijer uit de rebound de bal in het lege doel schuiven, maar de goal werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. In de negentigste minuut werd Hertha alsnog beloond voor de inzet en het vertoonde spel. Na een diepe bal werd Landwaart op de rand van het strafschopgebied geschept door de keeper van OSM en de scheidsrechter wees naar de stip. Maijer bleef koel vanaf elf meter en schoot raak, 0-1. Hertha kon door het late doelpunt alsnog de zeer verdiende drie punten meenemen naar Vinkeveen en kan zich opmaken voor de topper thuis tegen koploper Vliegdorp.

De overige concurrenten SDZ en OSO wonnen ook hun wedstrijden, Vliegdorp was dit weekend vrij. Vliegdorp gaat ongeslagen aan kop met 18 punten uit zes wedstrijden, Hertha volgt met 15 punten, OSO heeft ook 15 punten maar speelde een wedstrijd meer en SDZ heeft 13 punten uit zes wedstrijden.

Hertha 2 won de uitwedstrijd bij IJFC in IJsselstein met 1-4. Na een slechte eerste tien minuten, waarin Hertha op 1-0 achterstand kwam, herstelde het zich na rust. Kevin Overzee zorgde met een afstandsschot voor de gelijkmaker, waarna Jerry Remmers, Albert Haveman en Martijn van de Moolen de eindstand op 1-4 bepaalden. Komende zaterdag speelt Hertha 2 thuis voor de beker tegen HSV '69, de wedstrijd begint om 13.00 uur.

Zaterdag is Hertha vrij vanwege het bekerweekend. Hertha speelt zaterdag 31 oktober thuis de topper tegen Vliegdorp. Wanneer Hertha de thuiswedstrijd tegen de koploper uit Soesterberg weet te winnen komt het gelijk in punten aan kop. De topper zal zaterdag 31 oktober aanvangen om 14.30 uur op Sportpark de Molmhoek.

Hertha heeft afgelopen zaterdag de belangrijke uitwedstrijd van directe concurrent OSM'75 met 0-1 gewonnen. De spannende wedstrijd werd vlak voor tijd in Vinkeveens voordeel beslist door een strafschop. Hertha besefte het belang van de uitwedstrijd tegen directe concurrent OSM'75 en begon scherp aan de wedstrijd. Het team van trainer Sjaak … Lees meer »