V.V. Atalante Dames 1 herpakt zich!

Geplaatst op: 19 oktober 2009

Het team van trainer/coach Sjaak Immerzeel moest het deze wedstrijd doen zonder de nog geblesseerde Marleen Sondermeijer en zonder Loes Kuijper. Daarentegen was hulp ingeroepen van dames 2 speelster Kellie Bocxe.

De eerste set werd er 2-4 gespeeld, wat inhoudt dat er met twee spelverdeelsters gespeeld werd. Deze posities werden ingevuld door Irma Schouten en de jarige Janine Könemann, op midden stonden Carin van Tellingen en Suzan Heijne, op buiten speelden Astrid van de Water en Mirjam van der Strate. Het basisteam werd gecompleteerd door de eveneens jarige libero Marlieke Smit.
De wedstrijd kende een rommelige start. Dit had mede te maken met de soms vreemde ballen van Keistad, dan weer een netbandje, dan weer net via een hand van de blokkering van Vinkeveense zijde, maar de aanvalsters scoorden wel. Atalante was net niet genoeg bij de les en liep al snel achter de feiten aan. Coach Immerzeel probeerde het tij te keren met een time-out en dat leek het begin van het herstel. Helaas was het van korte duren en was hij genoodzaakt te wisselen. Ook deze wissel had niet het beoogde resultaat al werd er wel iets beter gespeeld. Het was echter niet voldoende om de achterstand om te zetten en Keistad pakte de eerste set met 17-25.

De tweede set nam Nancy Lijten de positie over van Mirjam en ging Mirjam op de plek van Astrid spelen. Deze set liet een totaal ander beeld zien. Er werd zeer gretig gespeeld en met de service van met name Carin en Mirjam werden de nodige punten gescoord. Zowel Irma als Janine wisten de aanvalsters goed te bedienen en via rake klappen van Suzan Heijne en tactische ballen van Nancy werd menig punten gescoord. Toen ook de veelvuldig scorende middenaanvalster van Keistad meerdere malen verdedigd werd, was het hek van de dam en liep Atalante snel uit naar een voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd. De tweede set ging geheel terecht met 25-16 naar Atalante.

De derde set werd in dezelfde formatie gestart en liet eenzelfde spelbeeld zien. Opvallend was de combinatie tussen Janine en Irma, die eigenlijk in deze wedstrijd voor het eerst echt super liep. Janine gaf de set-ups precies op maat en Irma ‘hufte' de ballen vervolgens hard binnen de lijnen. Ook deze set stond de verdediging als een huis en Keistad had weinig in te brengen. Aan het eind van de set zakte de Vinkeveense equipe iets in en probeerde coach Immerzeel via een wissel (Astrid voor Carin) even het tij te keren. Gelukkig waren de meiden op tijd bij de les en werd ook deze set winnend afgesloten met 25-17.

Keistad gaf de moed op de vierde set. De beste aanvalsters van Amersfoortse zijde waren in de voorgaande twee sets zodanig onder druk gezet door Atalante, dat zij in de vierde set niet meer het verschil konden maken. Atalante bleef echter niet stoppen met druk zetten en dankzij de mooie passes van libero Marlieke Smit waren het wederom met name Carin en Suzan die door het midden de punten binnensleepte. Het hele team werkte voor elkaar wat resulteerde en verrassende combinaties. Janine met een pass op Mirjam, die de bal direct in twee keer doorsloeg, Mirjam met een set-up op Irma, die de bal knetterhard binnenhakte.
Deze set was Keistad niet bij machte om nog terug te komen in de set en bij 24-11 had Suzan de eer om met een diep geslagen bal in de hoek het laatste punt binnen te halen voor Atalante.

Na de wedstrijd voor vorige week was dit echt weer even een opsteker voor het team van Sjaak Immerzeel. Uiteraard was het ook een mooi cadeau voor de twee jarige speelsters.
Volgende week heeft het team een weekje vrij, maar zaterdag 31 oktober speelt het team om 12:45 uur tegen VC Allvo in het Topsportcentrum te Almere. De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 6 november om 20:00 uur tegen Lovoc D1 uit Loosdrecht.

Vinkeveen - Dames 1 van V.V. Atalante moest afgelopen vrijdag spelen tegen het hoger geplaatste Keistad D2 uit Amersfoort. Het team gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame had heel wat goed te maken na het 4-0 verlies in de vorige wedstrijd. Het team van trainer/coach Sjaak Immerzeel moest het … Lees meer »