Atlantis A1 sterker dan buur De Vinken A1

Geplaatst op: 12 oktober 2009

Afgelopen zaterdag stonden beide A1 teams uit de Ronde Venen tegenover elkaar. Op het winderige veld in Vinkeveen kregen de vele toeschouwers een aantrekkelijk duel voorgeschoteld waarin de Mijdrechtse leeftijdgenoten hun Vinkeveense opponent de baas waren, via een 2-5 ruststand werd uiteindelijk gemakkelijk gewonnen met 6-12. Door dit resultaat is Atlantis A1 samen met Velocitas A1 koploper in de 2e klasse.

De Vinken koos ervoor om in de eerste helft tegen de wind in te gaan spelen, het was dan ook niet verwonderlijk dat Atlantis' aanvalsvak met Robin van 't Schip, Lars van Walraven, Wendy Kentrop en Tamara Gortenmulder goed gebruikmakend van het windvoordeel via een vrije bal van Lars op voorsprong kwam. Lang genieten was er niet bij het werd snel gelijk. Het nieuwe aanvalsvak van Kristian Geerdinck, Jeroen Korver, Sharon Moen en Cynthia Sassen creëerde veel kansen en het duurde dan ook niet lang voordat Joyce vanachter de korf de 1-2 scoorde waarna Kristian van afstand de voorsprong vergrootte 1-3. De Vinken kon op dat moment alleen maar toekijken. Het was plaaggeest Lars die via een doorloopbal, aangegeven door Sharon, en een afstandschot de voorsprong naar 1-5 tilde. Voor de rust wist Vinken nog eenmaal te scoren.

De beide trainers/coaches Arie Zaal en Marijke Pauw gaven de ploeg de benodigde instructies mee, het huidige aanvalsvak moest bij aanvang van de tweede helft het verschil naar 4 punten brengen. Dan was het volgens hen een gelopen race. Het verdedigingsvak mocht geen schot meer toelaten er dus bovenop zitten.

Er werd een wissel toegepast. Iris Facee Schaeffer kwam erin voor Joyce. En inderdaad bij het uitbrengen van de bal in het begin van de tweede helft werd het 2-6 door een prachtige omdraaibal van Kristian. De Vinken nog niet onder de indruk liet de 3-6 aantekenen. Zo werd er om en om gescoord 3-7: afstandschot Wendy, waarna Vinken direct antwoordde 4-7 en Jeroen de 4-8 in het mandje deponeerde. Nu kwam het Atlantis- kwartiertje. Mede door het ijzersterke verdedigen, waarin Robin het voortouw nam, tilden Lars en de ingevallen Goof van Straaten de voorsprong naar 4-10.

De koek was nog niet op Jeroen en Kristian dolden hun tegenstanders en zo stond het 4-12. De Vinken wist met nog twee afstandschoten de eindstand naar 6-12 te brengen.

De Stand in de 2e klasse A:
1. Atlantis A1 5-8 / Velocitas A1 5-8
3. De Meervogels A2 5-6
4. Madjoe A1 6-6
5. De Vinken A1 5-4 / KIOS A1 5-4
7. SDO A2 5-0

Zaterdag 17 oktober staat de kraker Atlantis A1 - Velocitas A1 op het programma. De wedstrijd begint om 12.30 uur.

Afgelopen zaterdag stonden beide A1 teams uit de Ronde Venen tegenover elkaar. Op het winderige veld in Vinkeveen kregen de vele toeschouwers een aantrekkelijk duel voorgeschoteld waarin de Mijdrechtse leeftijdgenoten hun Vinkeveense opponent de baas waren, via een 2-5 ruststand werd uiteindelijk gemakkelijk gewonnen met 6-12. Door dit resultaat is … Lees meer »