Atlantis 1 scoort tegen DTS

Geplaatst op: 12 oktober 2009

Het vlaggenschip van Atlantis moest deze week in een uitwedstrijd het opnemen tegen DTS uit Enkhuizen. Na een lange autorit trof Atlantis bij DTS een zwaar grasveld, wat in deze wedstrijd zeker een grote rol zou gaan spelen. Na de matige overwinning van vorige week was het team gebrand om deze wedstrijd weer veel te gaan scoren.

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 opende deze wedstrijd met de eerste 2 doelpunten.
Doordat het 2e aanvalsvak van Atlantis moeite had om elkaar goed te vinden en uitgespeelde kansen te creëren, ging de eerste helft gelijk op. Na de 2-2 werd het ook 4-4 en 6-7. Vlak voor rust wist Atlantis de voorsprong te vergroten naar 2 punten zodat er met een stand van 6-8 in het voordeel van de Mijdrechtenaren kon worden gerust.

De opdracht voor de 2e helft was duidelijk: minder doelpunten tegen krijgen en aanvallend moest er in alle 2 de vakken gescoord gaan worden.

Het 2e aanvalsvak van Atlantis draaide deze helft beter dan in het begin van de wedstrijd. Binnen 2 minuten wist het de voorsprong te vergroten naar 6-10. Doordat het verdedigend bij Atlantis beter stond, moest DTS het hebben van wat verre afstandschoten. Hierdoor kwamen ze niet meer in de gelegenheid om het Atlantis lastig te maken in deze wedstrijd. Een kwartier voor tijd was het gat tussen beide ploegen vergroot naar 7 punten (7-14).

Bij Atlantis kwamen Sandra Gortenmulder en Berry de Jong in de ploeg voor wat nieuw loopvermogen op dit zwaar bespeelbare veld. In het laatste gedeelte van deze wedstrijd wisten beide ploegen nog enkele malen te scoren waardoor na 70 minuten speeltijd uiteindelijk een 11-17 stand op het scorebord stond.

Atlantis kan terugkijken naar een wedstrijd waar voldoende doelpunten gescoord werden. Echter zal verdedigend het aantal tegendoelpunten beperkt moeten worden in de volgende wedstrijd tegen DSO. Deze laatste veldwedstrijd van dit seizoen zal om 15:30 uur in Mijdrecht gespeeld worden.

Het vlaggenschip van Atlantis moest deze week in een uitwedstrijd het opnemen tegen DTS uit Enkhuizen. Na een lange autorit trof Atlantis bij DTS een zwaar grasveld, wat in deze wedstrijd zeker een grote rol zou gaan spelen. Na de matige overwinning van vorige week was het team gebrand om … Lees meer »