Hertha herpakt zich tegen Zeeburgia

Geplaatst op: 5 oktober 2009

Na de geflatteerde verliespartij (5-0) vorige week in de uitwedstrijd tegen SDZ, moest Hertha opnieuw aantreden tegen een onberekenbare tegenstander uit Amsterdam. Aan Hertha de taak om drie punten te pakken en zich te revancheren voor het grote verlies. De Vinkeveense ploeg won in een moeizame uitwedstrijd met 1-5 van Zeeburgia.

De selectie telde vooral in de verdediging veel afwezigen, zo kon trainer Sjaak ten Den geen beroep doen op de verdedigers Lars Overzee, Dennis van de Broek en Peter Post . Tim Bendemacher en Erik Post vormden het centrale verdedigingsduo en de 16-jarige B-junior Chris Langeraar nam plaats op de bank.

De wedstrijd begon van beide kanten rommelig. Zeeburgia probeerde met veel druk naar voren te spelen het positiespel van Hertha te ontregelen. Hertha was vooral in de beginfase onrustig en hanteerde te veel de lange bal. Doordat Hertha niet bij machte was om de tweede bal op te pakken, kon de ploeg moeilijk onder de druk uitkomen. De uitstekend leidende scheidsrechter liet veel doorspelen waardoor er veel persoonlijke duels werden uitgevochten. Zeeburgia creëerde een paar mogelijkheden, maar de grootste kans kwam uit een spelhervatting. Uit een corner kon een middenvelder van Zeeburgia geheel vrijstaand inkoppen, maar Pieter Liesveld redde op de lijn. Hertha kon ondertussen gevaarlijk worden met de snelheid voorin, door de ruimte achter de verdediging van Zeeburgia te benutten. De 0-1 na een twintig minuten spelen kon dan ook niet uitblijven. Landwaart ging alleen op de keeper af, na goed voorbereidend werk van Wessel Maijer, en kon beheerst de 0-1 binnenschuiven.

In de rust bleef Wim Mollers achter in de kleedkamer met een lichte blessure, Ski Klesman was zijn vervanger. Het positiespel was in de tweede helft meer verzorgd dan in de eerste helft. Hertha werd direct gevaarlijk en Landwaart kon door snelle combinaties over het as van het veld met Maijer en Rick Koot de 0-2 binnen schieten.
Hertha kreeg, door de verdubbeling van de voorsprong, meer rust in het spel en de ruimtes op het veld werden groter. Hierdoor kon de ploeg diverse malen gevaarlijk worden. De goed ingevallen Ski Klesman besliste de wedstrijd door uit de rebound van een hard schot op de lat van Jeffrey Cijs de 0-3 binnen te koppen.

Hertha bleef op zoek naar doelpunten en kwam diverse malen gevaarlijk door, maar het ontbrak aan scherpte in de afronding. Zeeburgia kon hier weinig meer tegenover stellen, maar bleef loeren op de counter. Een kwartier voor tijd werkte Koot de bal via de kluts in het doel, 0-4. Uit de counter kon Zeeburgia nog eenmaal gevaarlijk worden en de spits schoot zowaar de 1-4 binnen. Vijf minuten voor tijd zorgde Klesman voor de eindstand. Klesman kon met een knappe individuele actie na een doorkopbal van debutant Langeraar de 1-5 binnen schieten.

Hertha heeft de wedstrijd door hard werken naar haar hand kunnen zetten, maar kon voetballend niet overtuigen. Vooral de eerste helft was erg moeizaam van Vinkeveense kant. Door de overwinning heeft Hertha negen punten uit vier wedstrijden en staat het op de tweede plaats. OSM'75 heeft hetzelfde puntenaantal maar een minder doelsaldo en OSO had een wedstrijd meer nodig om de negen punten te verzamelen. Vliegdorp heeft vijf wedstrijden gespeeld en is de ongeslagen koploper.

Hertha 2 speelde in Tienhoven gelijk tegen Viod. Na een 1-0 achterstand, schoot Albert Haveman, uit een pass van Bart Kroon de verdiende gelijkmaker tegen de touwen. Komende zaterdag speelt Hertha 2 thuis tegen Kockengen, de wedstrijd begint om 12.00 uur.

Hertha 1 speelt zaterdag thuis tegen Overamstel. Om 14.30 uur zal er worden afgetrapt op sportpark de Molmhoek.

Na de geflatteerde verliespartij (5-0) vorige week in de uitwedstrijd tegen SDZ, moest Hertha opnieuw aantreden tegen een onberekenbare tegenstander uit Amsterdam. Aan Hertha de taak om drie punten te pakken en zich te revancheren voor het grote verlies. De Vinkeveense ploeg won in een moeizame uitwedstrijd met 1-5 van … Lees meer »