Verre uitwedstrijd legt De Vinken geen windeieren

Geplaatst op: 5 oktober 2009

Zaterdag 3 oktober speelde het eerste team van De Vinken tegen medekoploper Noviomagum. Deze vijfde veldwedstrijd werd in het zeer winderige Nijmegen gespeeld. De eerste helft speelde de Fortisformatie erg statisch en passief met een 4-4 als ruststand. In de tweede helft pakte de Vinkeveense korfballers al snel de voorsprong en hield deze met veel spanning en een aardige dosis geluk tot het eindsignaal, eindstand 8-9.

Passief
Met drie overwinningen en één verlieswedstrijd draait het vlaggenschip goed mee in de koppositie. Het onbekende Noviomagum (oude naam voor Nijmegen) heeft dezelfde papieren, wat een spannende wedstrijd beloofde te worden. Helene Kroon startte in de basisacht vanwege de afwezigheid van Mariska Meulstee.
Samen met Joyce Kroon, Kelvin Hoogenboom en Pascal Kroon vormden zij de aanval. Lisette Pauw, Charita Hazeleger, Peter Koeleman en Ruud Oussoren startten in de verdediging.
De Vinken werd in de eerste Nijmeegse aanval verrast met doorloopballen uit een plotseling hoge aangeef. Deze kansen bleven onbenut, waarna ook uit de eerste Vinkenaanvallen grote kansen volgden. Na een benutte doorloopbal van Noviomagum schoot Joyce Kroon, ondanks de harde wind, van grote afstand de bal door de mand. De Vinken kwam de gehele eerste helft nauwelijks in het eigen aanvalsspelletje, het verrassingseffect ontbrak en veel ballen werden verkeerd gegooid naar de insnij. Verdedigend hield het achttal van coach Siemko Sok de zaken goed op orde. Met een doorloopbal van Joyce en twee kansen van Peter Koeleman, waaronder de inmiddels vertrouwde one-hander, was de ruststand 4-4.

Nagelbijten
Al snel in de tweede helft schoot Kelvin Hoogenboom De Vinken koelbloedig van afstand naar de eerste voorsprong. Na de 6-6 gaf Peter een mooie korte dieptebal op Ruud Oussoren, die net genoeg kracht kon geven om de bal door de korf te lepelen. Met een vrije bal van Ruud en een schot van Helene Kroon kwam de voorsprong tot drie punten. In deze fase had de Fortisformatie veel balcontact en waren de vakken goed in beweging. Noviomagum kon aanhaken door een afstandsschot. Lange tijd bleef de stand 6-8 en in deze periode verspeelde de aanval onnodig de bal. Gelukkig bracht een schot van Lisette Pauw voor wat lucht. Na de 7-9 kreeg Ruud tijdens de vakwisseling een gele kaart, omdat hij de bal weg rolde voor tijdwinst.
De slotminuten gingen tergend langzaam voorbij. Peter Kooijman kwam erin om meer druk vanuit de Vinkendefensie te geven. Aanvallend speelde de Vinkeveners het zeer matig uit en verdedigend werd ook te veel de aangeef weggegeven. Na de 8-9 hadden de Nijmegenaren wat pech in de afronding. Mede hierdoor kon De Vinken opgelucht adem halen na het horen van het laatste fluitsignaal.

Volgende week speelt De Vinken opnieuw een spannende wedstrijd, nu tegen concurrent De Zwaluwen uit Zevenaar. Om half vier zal deze wedstrijd in sportpark De Molmhoek aanvangen.

Zaterdag 3 oktober speelde het eerste team van De Vinken tegen medekoploper Noviomagum. Deze vijfde veldwedstrijd werd in het zeer winderige Nijmegen gespeeld. De eerste helft speelde de Fortisformatie erg statisch en passief met een 4-4 als ruststand. In de tweede helft pakte de Vinkeveense korfballers al snel de voorsprong … Lees meer »